FOTO Baza de agrement Nada Florilor din Fălticeni a fost inaugurată. Nechifor: Va fi inclusă în oferta turistică a judeţului


Intră acum și în grupul de

Baza de agrement Nada Florilor din Fălticeni a fost inaugurată, duminică, în prezenţa primarului Cătălin Coman şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Nada Florilor piscina bazin (12)

Preşedintele CJ Suceava a spus că lucruri care acum patru ani nu păreau posibile sunt realizate în municipiul Fălticeni pentru că primarul Cătălin Coman a avut foarte multă intuiţie, curaj şi determinare, în a realiza proiecte care generează şi profit şi nu s-a limitat doar la proiectele clasice.

El a arătat că dacă acum patru pe strada Sucevei circulaţia era imposibilă, acum este un bulevard foarte bine realizat, cu iluminat cu leduri, iar dacă acum patru ani erau câteva panouri la spitalul municipal acum aproape e finalizat.

„La Nada Florilor nu era nimic, iar acum avem un modern centru de agrement care poate fi inclus în oferta turistică a judeţului”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că aştepta de 25 de ani, de când era foarte tânăr, adolescent, o bază sportivă modernă, iar acum un primar hotărât, un primar apropiat de tineri, de sport, de viaţă, a reuşit  în doar într-un singur mandat să schimbe radical faţa unui oraş aşa cum era Fălticeni.

Cătălin Nechifor a explicat că pe lângă faptul că are un primar bun, şansa Fălticeniului  a fost de fapt un ghinion pentru Vatra Dornei, dar vina aparţine exclusiv primarului de acolo care a refuzat în anul 2012 o finanţare europeană similară.

El a spus că primarul Boancheş nu a dorit un proiect de dezvoltare la Vatra Dornei, dar  banii au rămas în judeţul Suceava şi au venit la Fălticeni într-o zonă care va face concurenţă şi Botoşaniului şi Humorului pentru că, din păcate, nu există nici la Suceava nici în altă parte o dezvoltare de agrement, de sport, de natură ca cea din Fălticeni.

Nechifor a mai declarat că Nada Florilor, când scria Mihail Sadoveanu, era o oază de frumuseţe şi acum este pusă în valoare.

„Iată că acel clişeu prin care Fălticeni e locul în care nu se întâmplă nimic este istorie. În Fălticeni se întâmplă ceea ce trebuie şi meritul adevărat este al fălticenenilor care au avut curaj pentru un primar tânăr cum este Cătălin Coman”, a spus Cătălin Nechifor.

Contractul pentru realizarea acestui proiect a fost semnat în februarie 2015, iar execuţia a costat 13,5 milioane de lei din care 5,73 de milioane de lei este contribuţia Uniunii Europene, 0,48 de milioane de lei fiind asigurate de Guvern, iar restul de la bugetul local.Nechifor coman (1)

Baza de agrement Nada Florilor include o piscină acoperită şi trei bazine de înot, cu trambulină şi tobogane, un teren de sport pe o suprafaţă de 700 de mp şi o pistă de ciclism.

Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor” a fost implementat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniul de intervenţie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice.

La deschidere au fost prezenţi numeroşi localnici, dar şi parlamentarii zonei, deputatul Ioan Stan şi senatorul Ovidiu Donţu.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de