Reprezentanţii agenţiei de turism Campion Tour Suceava au verificat securitatea resorturilor din Antalya: Peste tot unde am circulat, ne-am simțit în siguranță


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii Agenţiei de turism Campion Tour din Suceava au dorit să verifice modul în care este asigurată securitatea în resorturile din Antalya.

alva donna exclusive antalya

Astfel, în perioada 11-18 mai, cu susținerea partenerilor Prestige Tours România și Calypso Tour din Turcia, reprezentanţii agenţiei de turism sucevene au petrecut o săptămână în însorita Antalye, cu scopul de a vizita destinația și cele mai importante resorturi din zonă, în cele opt zile petrecute acolo, fiind vizionate peste 35 de resorturi din Belek, Side, Alanya, Lara și Kemer.

Reprezentanţii Campion Tour Suceava au arătat pe site-ul dedicat sucevenilor care merg cu destinaţia Antalya,suceava-antalya.com, că majoritatea hotelurilor şi-au luat propriile măsuri de securitate, destul de drastice, suplimentar față de cele asigurate de poliția locală, jandarmerie sau serviciile secrete.

“Am văzut peste tot că hotelurile au angajat companii de pază private (însă care colaborează cu autoritățile locale de ordine). Pe tot cuprinsul teritoriului unui resort, există agenți de pază îmbrăcați distinct sau civili și înarmați corespunzător. Dacă nu ești atent, s-ar putea ca pe unii nici să nu-i deosebești de turiști. Sunt atât de discreți, încât turiștii nu sunt deranjați absolut deloc, ba din contră, se simte acel sentiment de siguranță”, mai arată sursa citată.filtru securitate Xanadu Resort Hotel Belek

Totodată, ei arată că într-un resort din Antalya nu poţi să intri dacă nu eşti pe lista de turiști de la recepţia hotelului.

“Indiferent pe unde ai încerca să intri în resort (chiar și din zona de plajă), există bariere, agenți de pază, care te legitimează. Dacă se constată ca numele tău nu apare pe lista de persoane cazate sau pe lista de rezervări, nu intri în resort. Punct”, mai susţin reprezentanţii agenţiei de turism sucevene.intrare hotel Mardan Palace Antalya

Mai mult, la intrarea în resort, se fac verificări cu detectoarele de arme şi explozibili.

“De exemplu, autocarul cu care am intrat în anumite resorturi, a fost scanat la intrare cu ajutorul unui instrument ce seamănă cu un detector de metale. Abia după scanare, am primit accesul de a intra pe poarta resortului. Același procedeu se aplică și mașinilor mici (taxiuri, mașini de transfer etc.).O parte din hoteluri dețin, chiar la intrarea în clădire, un aparat/scanner similar celor din aeroporturi, prin care trebuie să treci fără bagaje (acestea fiind scanate separat). Dacă deții un obiect metalic, automat scannerul va emite un semnal sonor, iar ledurile acestuia se vor aprinde, având culoarea roșie. Dacă totul este în regulă, ledurile vor avea culoarea verde, fără să emită vreun semnal sonor”, mai susţine sursa citată.

Securitatea este sporită și pe Aeroportul din Antalya, iar reprezentanţii Campion Tour Suceava au observat, de exemplu, că se poate intra în clădirea Aeroportului (terminalul plecări), abia după ce se trece de un filtru serios de securitate.detector metale intrare hotel antalya

“Ți se scanează bagajele, treci printr-un scanner corporal și abia apoi intri propriu-zis în aeroport. Evident că până la îmbarcarea în avion, mai treci prin alte filtre de securitate obișnuite. Am vrut doar să remarcăm diferența față de Aeroportul Otopeni, de exemplu, în care poți intra în zona birourilor de check-in fără să treci prin niciun filtru de securitate”, arată sursa citată.

El susţin că în Antalya lucrurile sunt mult mai stricte, ceea ce e de bine.

 

“Concluzia noastră este extrem de concisă. Putem spune că peste tot unde am circulat, ne-am simțit în siguranță, pulsul destinației este unul bun, totul desfășurându-se în regim normal”, se mai arată în relatarea reprezentanţilor Campion Tour Suceava.(N.B.)

antalya resort


Intră acum și în grupul de