Ponta: Împreună cu Crin Antonescu am promis sucevenilor că scăpăm Suceava de Flutur. Fluturii ăştia sunt mai răi decât turcii şi tătarii şi vor să vină înapoi cu aceleaşi gânduri


Intră acum și în grupul de

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marţi, în cadrul unei întâlniri electorale că foarte mulţi dintre oameni au putut să compare ceea ce s-a întâmplat în guvernarea PSD faţă de guvernarea lui Klaus Iohannis.

„Peste tot în ţară oamenii spun că acum nu se mai face nimic decât se distruge ce s-a făcut şi eventual, acum, se dă străinilor ceea ce a mai rămas românilor”, a spus Ponta.

El a spus că în mod special, am vrut să vin la Suceava pentru că aici e o situaţie specială.

„În urmă cu patru ani, în 28 mai, împreună cu Crin Antonescu, în faţa a peste zece mii de suceveni am venit şi am promis sucevenilor că scăpăm Suceava de Flutur. Fluturii ăştia sunt mai răi decât turcii şi tătarii. Degeaba îi baţi că vin înapoi. I-am bătut în 2012 pe ambii Fluturi, la Suceava şi la Botoşani, iar acum s-au întors cu aceleaşi gânduri”, a spus Ponta.

El a spus că cel mai ruşinos este că, nimeni nu credea, nici Crin Antonescu, că în 2016 cei doi Fluturi „cu care ne-am luptat” vor fi candidaţii PNL.

PSD ponta Nechifor Bradatan (33)

„Nimic nu e mai ruşinos decât să-ţi vinzi numele, un nume respectabil în România mult timp, unor jefuitori care şi când îi baţi, când îi gonesc oamenii, stau o perioadă ascunşi şi vin înapoi. Cred cu adevărat că la Suceava şi la Botoşani trebuie să daţi iar bătălia pentru că ăştia vin şi se apucă iar de ceea ce au făcut până în 2012. Dacă oamenii au uitat ceea ce au făcut până în 2012 o să-şi aducă repede aminte dacă îi pun la loc”, a spus Ponta.

El a arătat că împreună cu adevăraţii liberali, împreună cu Crin Antonescu, i-a scăpat pe oameni de jaful care cuprinsese şi domnea în Suceava şi că e datoria oamenilor pentru a opri ca acele vremuri grele să se întoarcă.

Ponta a mai spus că poate merge liniştit peste tot în ţară pentru că ştie sigur că nu a tăiat nimănui nici un leu din pensie, ci doar a adăugat.

„Ştiu că celor care Fluturii le tăiaseră salariile în 2010 au primit salariile înapoi. Ştiu că pentru medici şi profesori e prima dată când cineva nu i-a păcălit că vor avea salarii mai mari”, a spus Ponta care a adăugat că cei care au afaceri spun că nu au fost ajutaţi mai mult de un alt guvern decât cel condus de el.

„Ceea ce au făcut ei în 2010-2011, dacă am uitat, ne-am adus aminte în 2016. Anul acesta subvenţii la agricultură-zero, fonduri europene-zero, investiţii, drumuri-zero, salarii mai mari-zero, pensii mai mari-zero. Acesta e guvernul lui Iohannis-zero”, a spus Ponta.

El a mai arătat că România nu are nici guvern şi nici preşedinte.

„Preşedintele e cel mai norocos bugetar: vine luni după amiază, pleacă vineri şi are şi cel mai mare salariu. Dacă mă întrebaţi sau vă întreb ce a făcut preşedintele Iohannis în anii aceştia nu aţi şti ce să răspundeţi. Doar dacă eraţi prin străinătate, când vizita pe acolo. Ştie cineva când a vizitat domnul Iohannis România? A fost vreodată domnul Iohannis în vizită în România? Merg peste tot, în judeţe, şi întreb dacă au fost vizitaţi de domnul Iohannis. Unii mai hâtri spun că doar nu suntem în America. Suntem în România şi aici nu ne vizitează”, a spus Ponta.

Fostul premier a mai declarat că atunci când românilor le e bine votează cu ceilalţi, iar când le e rău votează cu PSD ca să le fie bine.

„Până în 2012 le-a fost rău că au votat cu noi, iar până în 2015 le-a fost bine. Acum în 2016 văd ceea ce se întâmplă, văd ceea ce poate să vină cu acest PDL care se numeşte PNL”, a spus Victor Ponta.

El a mai spus că preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus spunea că PNL nu are lideri.

„Uite un lider. Gheorghe Flutur, care parcă nu a fost cu Băsescu”, a spus ironic Victor Ponta care a arătat că Ion Lungu a fost în schimb cu toate partidele doar pentru interesul lui.

„Despre Ion Lungu ce să spun. A fost cu toţi. A fost şi cu noi şi cu ei şi cu toată lumea. Puneam pariu că se înscrie şi în UDMR dacă se poate”, a spus Ponta.

El le-a cerut membrilor PSD să le aducă aminte oamenilor ce a fost în 2010-2011, 2012.

„Trebuie să le spunem oamenilor înainte, nu după, că de data aceasta suntem din nou într-un pericol, că de data aceasta e nevoie de noi ca să fie bine”, a spus Ponta. (N.B.)


Intră acum și în grupul de