Ponta: „Absolut toată lumea e de acord cu mine că Guvernul familiei Iohannis e o catastrofă pentru România”


Intră acum și în grupul de

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marţi, la Suceava, că actualul guvern este guvernul familiei Iohannis şi nu al României, iar politicianist a fost Klaus Iohannis care s-a folosit de moartea unor oameni pentru a da jos un guvern legitim pentru a pune un guvern personal.

Ponta a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că toată lumea spune că actualul guvern funcţionează foarte prost şi că nu consideră că propunerea sa de a se iniţia o moţiune de cenzură este un act politicianist, aşa cum a apreciat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

„Politicianist, cinic, imoral şi ticălos a fost din partea domnului Iohannis, în noiembrie, să folosească moartea oamenilor de la Colectiv ca să dea jos un guvern care funcţiona foarte bine şi care avea legitimitatea votului”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a adăugat că guvernul actual nu a fost votat de nimeni şi funcţionează foarte prost, situaţie care este confirmată unanim.

„Dincolo de faptul că-i plăteşte cheltuielile de transport domnului Iohannis, acesta nu face nimic pentru ceilalţi români, pentru restul de 20 de milioane. Face doar pentru familia Iohannis. E guvernul familiei Iohannis. Nu e Guvernul României, nu e guvernul vreunui partid că, vedeţi, nici PNL nu-l recunoaşte”, a spus Victor Ponta.

PSD ponta Nechifor Bradatan (35)

El a precizat că aprecierea sa că după 15 iunie ar trebui iniţiată o moţiune de cenzură este un lucru pe care îl gândesc toţi.

„Liderii PNL, ALDE, UNPR trebuie să decidă. Cu fiecare zi în care guvernul familiei Iohannis rămâne la Palatul Victoria România pierde milioane de euro din fonduri europene, milioane de lei din încasări bugetare şi avem blocaje administrative incredibile”, a mai spus fostul premier.

Ponta a menţionat că blocarea sistemului electronic de achiziţii publice pune în situaţii dificile managerii de spitale, de unităţi de învăţământ, dar şi administraţia publică.

„O lună de zile nu se poate face nimic, dacă o fi gata pe 15 iunie”, a spus Ponta.

El a reiterat că toată lumea este de acord cu el că actualul guvern este o catastrofă pentru ţară.

„Absolut toată lumea e de acord cu mine că Guvernul familiei Iohannis e o catastrofă pentru România. Mai rămâne să facem pasul următor şi anume, partea de acţiune”, a conchis Victor Ponta.

Guvernul nu are motive să se teamă de o moţiune de cenzură, pentru că, în acest moment, este vorba despre un „act politicianist”, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat dacă Executivul ar trebui să aibă emoţii din cauza ameninţărilor PSD privind iniţierea unui astfel de demers.

„Nu (nu ar trebui să se teamă Guvernul Cioloş-n.r). După părerea mea, acum, o moţiune de cenzură este un act politicianist”, a răspuns Iohannis, întrebat dacă Guvernul ar trebui să se teamă de o moţiune.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii vor continuă discuţiile cu reprezentanţii ALDE despre o posibilă iniţiere a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului după alegerile locale din 5 iunie.

Pe de altă parte, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost prima care a lansat scenariul potrivit căruia că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu urmăreşte demiterea Guvernului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi ”diluarea” luptei anticorupţie. (N.B.)


Intră acum și în grupul de