Flutur anunță că începe discuțiile despre șoseaua de centură a Sucevei, conducta de gaz spre Vatra Dornei și pârtia de schi de pe Rarău


Intră acum și în grupul de

Noul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, într-o ședință lărgită a Comitetului pentru Situații de Urgență convocată de prefectul Constantin Harasim, că va începe imediat discuții cu factorii responsabili pentru proiecte blocate din județ.flutur consiliu judetean harasim balan lungu (8)

Astfel, el a spus că va avea joi dimineața o întâlnire cu reprezentați ai Ministerului Transporturilor privind proiectul șoselei de centură a municipiului Suceava, că va discuta ulterior într-o altă ședință modul în care se poate debloca construcția conductei magistrale spre Vatra Dornei în cadrul proiectului „Suceava-Utilități și Mediu la standarde europene”, dar că va discuta cu reprezenatanții Primăriei Câmpulung Moldovenesc despre situația pârtiei de schi de pe Rarău și finanțarea investiției prin ANT.

Totodată, Flutur a spus că va analiza și situația proiectului SMID pentru colectarea deșeurilor și a depozitelor ecologice de la Moara și Pojorâta, dar că este intersat ca și proiectul de dezvoltare a Aeroportului Suceava să continue.

Noul președinte al CJ Suceava i-a anunțat pe reprezentanții Prefecturii, ai primăriilor, pe cei ai instituțiilor descentralizate că se va implica în toate problemele din județ chiar dacă acestea nu sunt direct de competența Consiliului Județean Suceava.

El a spus că deși i se reproșează că se implică în probleme care nu țin de competența Consiliului Județean el nu renunță pentru că este legitimat de votul electoratului din județ.

Flutur a subliniat că nu are de gând să figureze doar la inaugurări de evenimente.

„Voi fi un președinte implicat”, a spus Gheorghe Flutur care a argumentat că acționează în acest fel pentru că Suceava este un județ nevorbit.

El a arătat că se va implica în relația dintre furnizorii de servicii de electricitate sau gaze naturale  care ar fi „stat în stat” și cetățean, dar și în ceea ce privește exploatările necontrolate de balast din albia râurilor, programul de îndiguiri, problema vânzărilor de terenuri.flutur consiliu judetean harasim balan lungu (7)

„Când cineva m-a încărcat cu un vot, am responsabilități față de cetățeni. Noi suntem aici datorită lor”, a spus Flutur.

Cu toate acestea, Gheorghe Flutur le-a transmis consilierilor județeni și primarilor că legea trebuie să primeze și să dea dovadă de transparență maximă în cheltuirea banilor publici și în comunicare.

Flutur le-a cerut aleșilor din județ să fie mai patrioți și să fie uniți pentru interesul acestui județ.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de