Consiliile locale Șcheia, Moara și Grănicești nu s-au constituit din lipsă de cvorum


Intră acum și în grupul de

Consiliile locale din Șcheia, Moara și Grăniceni, programate să se constituie, joi, conform ordinului emis de prefectul Constantin Harasim, nu s-au constituit din lipsă de cvorum.

scaune

În comuna Șcheia nu au venit consilierii liberali, care constituie majoritatea, dar nici primarul reales, Vasile Andriciuc, care are interdicție pentru a-și exercita mandatul, fiind  cercetat de DNA pentru luare de mită.

La Grănicești, din cei 15 consilieri locali au fost prezenți doar nouă, iar consilierii liberali au lipsit și nu s-a asigurat cvorumul de ședință.

O situație diferită a fost la Moara unde, din cauză că a fost invalidat mandatul unui consilier local, George Tureneac, ales pe lista PNL,  activitatea s-a blocat.

Cele două tabere din Consiliul Local au avut fiecare câte șapte voturi și s-a ajuns în impas, reprezentantul Prefecturii constatând că ședința nu se poate ține.

Șeful serviciului juridic din Prefectura Suceava, Claudia Nechifor, a declarat că în cele trei cazuri urmează să fie emise noi ordine de constituire peste trei zile.

În cazul în care nici de această dată nu se vor constitui consiliile locale, se va mai face o convocare, iar și dacă atunci nu se asigură cvorum, prefectul va emite ordin de organizare de noi alegeri locale.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de