PSD a cerut comisie care să verifice dacă s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma la SJU Suceava după decizia de retragere a lor. Flutur spune că sunt alte instituții care fac astfel de verificări


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir, președinte interimar al organizației municipale PSD Suceava, a cerut, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava, constituirea unei comisii de anchetă în cazul folosirii dezinfectanților Hexi Pharma în Spitalul Județean de Urgență Suceava după ce s-a decis retragerea lor.

psd nechifor cusnir bejenariu siret (6)

Cușnir a explicat că Spitalul Județean Suceava este în subordinea CJ Suceava și că ar trebui să se clarifice dacă în acest spital s-au folosit dezinfectanți Hexi Pharma după ce s-a decis retragerea acestora.

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, nu a supus dezbaterii această cerere, el arătând că sunt alte instituții care fac verificări în acest sens.

El a spus că la Spitalul Județean de Urgență Suceava au fost în derulare proiecte curajoase de dezvoltare și modernizare și că a apreciat că acestea s-au făcut.

„Această verificare e făcută la nivel național prin alte structuri”, a spus Flutur.

Flutur la prima conferinta de presa din mandatul 2016-2020 (1)

Ministerul Sănătăţii a anunţat, în 7 iunie, printr-un comunicat de presă, că produsul suspicionat că ar fi al Hexi Pharma de la Spitalul Județean Suceava şi ar fi fost prezentat, de presă, nu era un produs Hexi Pharma.

„În urma apariției în presă a unor suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma în Spitalul Județean de Urgență Suceava, Inspecția Sanitară de Stat a dispus efectuarea unui control inopinat în toate spitalele publice din țară”, a explicat Ministerul Sănătății care a subliniat că „la Spitalul Județean de Urgență Suceava, controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conținea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu și produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon”.

Amintim că, în data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de