Liderul UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, declară după demisia fondatorului UNPR, Gabriel Oprea, că UNPR se va alia cu PNL, iar o alianță cu PSD este exclusă


Intră acum și în grupul de

Președintele UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, a declarat, vineri, după ce fondatorul UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat că demisionează din partid, că acesta nu mai făcea parte din conducerea UNPR și că partidul s-a așezat într-o altă structură urmând să se alieze cu PNL.

„Domnul fost președinte Gabriel Oprea nu mai era președinte, ci Valeriu Steriu. Nu mai făcea parte di conducerea națională a partidului. Dacă el a considerat să renunțe la această calitate e un act unilateral de voință”, a spus Neagu.

El a arătat că UNPR s-a așezat într-o altă structură după ce Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea partidului cu puțin timp înaintea alegerilor locale.

Senatorul UNPR sucevean a arătat că demisia de atunci a lui Gabriel Oprea a cutremurat formațiunea care nu a mai reușit să obțină scorul cu care fusese contat în sondajele de opinie.

„Demisia dumnealui ne-a tras înapoi și s-a văzut la alegerile locale”, a spus senatorul Mihai Neagu.

El a spus că în actuala situație UNPR merge mai departe cu structurile pe care le are în teritoriu în urma alegerilor locale.

mihai neagu 1

Senatorul a spus că UNPR a format majorități conjugate cu PNL, partid cu care este într-o legătură strânsă.

El a exclus orice alianță viitoare cu PSD și a arătat că s-a stabilit că se continua o colaborare cu PNL.

Senatorul UNPR susține că UNPR ar trebui să fuzioneze prin absorbție cu PNL așa cum s-a întâmplat cu fuziunea UNPR-PPDD.

Astfel, potrivit lui Mihai Neagu, fuziunea prin absorbție va face ca membrii UNPR să obțină calitatea de membri ai PNL, partid care încă finalizează fuziunea cu PDL.

„Se așează lucrurile”, a spus Mihai Neagu care a menționat că a discutat situația și cu președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de