În patru ore, polițiștii rutieri suceveni au verificat aproape 100 de vehicule pentru transport persoane


Intră acum și în grupul de

 

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, vineri dimineață, între orele 06.00-10.00, o nouă acţiune în trafic, în special pe DN2, DN17, DN2E, DN 29, dar şi pe raza municipiilor şi oraşelor de pe raza judeţului Suceava.

politisti, control, transport persoane (3)

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au acţionat 22 de echipaje de poliţişti, cu peste 40 de poliţişti rutieri.

”Au fost controlate aproape 100 de vehicule pentru transport persoane şi au fost aplicate 38  de sancţiuni contravenţionale, la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice dar şi la legislaţia specifică şi incidentă transportatorilor rutieri, respectiv  OG 37/2007 şi HG 69/2012.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 61 de şoferi ai unor vehicule destinate transportului de persoane. Au fost identificate 2 persoane care au consumat băuturi alcoolice, fiind sancţionate contravenţional şi fiindu-le suspendate permisele de conducere.

De asemenea, au fost reținute cinci certificate de înmatriculare, două pentru defecţiuni tehnice şi trei pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice”, arată sursa citată.

De exemplu, la orele 08.08 pe DN 2 E, pe raza  comunei Horodnic de Sus, a fost depistat microbuzul aparţinând unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate transportul de persoane, condus de  un bărbat de 34 ani din comuna Volovăţ care transporta 15 persoane in plus faţă de numărul de locuri înscris in cartea de identitate a vehiculului. De asemenea, s-a constatat că şoferul  nu a eliberat bilete pentru persoanele transportate.

”Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-ţi viaţa în pericol”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

În baza planului aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române a dispus ca, în această dimineaţă, la nivel naţional, poliţiştii să acţioneze, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special  cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane. (I.L.)

 


Intră acum și în grupul de