Nechifor: Nu știu dacă e de bun augur să transformi angajații din structurile CJ Suceava în Ion Creangă să scrie Amintiri din copilărie


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că nu crede că este o soluție foarte bună decizia președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de a-i pune pe angajații din structurile CJ Suceava să scrie ceea ce au făcut în ultimele două luni la locul de muncă.

„Nu știu dacă e de bun augur să-i transformi (pe angajați n.r.) în Ion Creangă să-și scrie aminitiri din copilărie”, a spus Nechifor, care a menționat că în perioada în care el a condus CJ Suceava a încercat ca prin politica de resurse umane să determine angajații să aibă satisfacții la locul lor de muncă.

El a făcut referire la faptul că noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a solicitat angajaților să prezinte, în scris, ceea ce au făcut în ultimele două luni.

Nechifor a explicat într-o conferință de presă că nu se poate spune că schema de personal a Consiliului Județean Suceava a fost supradimensionată, arătând că în ceea ce privește Direcția de Patrimoniu care a fost inclusă în personalul CJ s-au redus posturi TESA, la fel și prin comasarea Centrului Național pentru Informare Turistică cu serviciul de Salvamont.

Mai mult, el a spus că doar personalul administrativ din domeniul Salvamont lucrează în CJ Suceava, iar salvatorii sunt cantonați în Rarău.

El a amintit că în 2012 a preluat serviciul Salvamont într-o Dacia papuc, iar acum dotarea serviciului este „de top”, având un autovehicul pentru intervenții în zone dificile, un ATV performant, instrumente și echipamente specifice, iar prin colaborea cu DJDP pot interveni și trei mașini de teren echipate cu troliu pentru intervenții, iar cantonul din Masivul Rarău este dotat și cu un Unimog pentru diverse intervenții.

Nechifor

Nechifor a subliniat că, în mandatul său, a crescut numărul angajaților de la Spitalul Județean de Urgență cu 266 de persoane în condițiile în care în perioada 2010-2012 nu s-au făcut angajări, iar în 2012 au fost doar cinci persoane angajate.

El a spus că la cea mai importantă unitate spitalicească din județ,  în 2013 au fost angajați 49 de persoane, alte 48 în 2014, un număr de 65 de persoane în 2015 și 99 în 2016.

Dintre acestea, 55 de persoane sunt medici, iar 211 asistenți, infirmieri, brancardieri, etc.

Nechifor a mai declarat că la Spitalul Județean Suceava medicii au cea mai bună remunerație din sistem și consideră că nu e de ajuns „să dăm cu var”, ci că este foarte important ca și salariații din respectivul domeniu să aibă satisfacții.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, în plenul Consiliului Județean că în 2012 când a încheiat mandatul de președinte al CJ Suceava în aparatul propriu erau 169 de angajați, iar acum sunt 225.

El a spus că au venit în aparatul propriu angajați din Direcția de Patrimoniu care a fost restructurată și din cadrul Serviciului Salvamont, dar crede că cei de la Salvamont ar trebui să-și desfășoare activitatea în zona Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.

Flutur a mai spus că a inițiat un proces de evaluare a salariaților ca să vadă cât de eficienți sunt.

sedinta CJ Suceava- Flutur presedinte (2)

Mai mult, acesta le-a cerut să facă o informare cu ceea ce au făcut în ultimele două luni și că unii dintre ei i-au trimis fișa postului, motiv pentru care le-a înapoiat informarea cerându-le să scrie exact ceea ce au realizat din fișa postului.

„Mai puține cursuri de specializare și mai multă muncă”, le-a transmis Flutur angajaților.

El a menționat că aceasta este doar o primă evaluare a angajaților, lăsând să se înțeleagă că vor urma și alte evaluări.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de