Ultima provocare a promoţiei 2016 de elevi jandarmi – examenul de absolvire

Elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, promoţia 2016, susţin, în perioada 08 – 21 iulie a.c., examenul de absolvire la finalul celor doi ani de şcolarizare.

instructajul comisiilor (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, locotenent-colonel Cristian Ipate, examenul a debutat în data de 08 iulie a.c. cu înscrierea candidaţilor şi instructajul privind modul de desfăşurare al acestuia şi va fi constituit din trei probe: proba practică, ce constă în tragere cu armamentul în poligonul Şoldăneşti şi educaţie fizică pe stadionul Tineretului din Fălticeni, urmată de probele scrisă şi orală, în care elevii vor demonstra însuşirea cunoştinţelor teoretice şi formarea deprinderilor şi abilităţilor specifice practicării profesiei alese.

”Comisiile de examen sunt constituite din instructori militari din cadrul şcolii, precum şi ofiţeri specialişti din unităţi operative ale Jandarmeriei Române, sub coordonarea reprezentanţilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Ministerului Afacerilor Interne”, a arătat Ipate.

instructajul comisiilor (2)

El a mai precizat că media generală de absolvire va constitui criteriul după care se va face clasamentul absolvenţilor în vederea repartiţiei acestora în unităţi operative ale Jandarmeriei Române, activitate ce va avea loc în ziua de vineri 22 iulie a.c., după ceremonia de absolvire şi de acordare a gradului de sergent major. (Irina Lițu)