Partidul Verde Suceava: Frumoșii și înțelepții țărani devin istorie. Sunt umiliți, împovărați și nevoiți să-și vândă terenurile pe nimic străinilor, iar copiii lor au luat calea străinătății


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava, a anunțat, duminică, cu regret, că o clasă socială este pe cale de dispariție din România, fiind vorba de „frumoșii și înțelepții țărani” care  vor deveni istorie în condițiile în care nu sunt sprijiniți realmente de către statul român.

Hora Bucovinei Bucsoaia 2015 (26)

Potrivit unui comunicat de presă semnat de liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță, timp de mai bine de 2000 de ani, „acești minunați Sfinți ai Neamului” au ținut cu demnitate și mândrie statul român din toate punctele de vedere, economic, social, cultural și militar.

„Chiar dacă timpul și umilințele au trecut prin familiile lor, țăranii nu și-au modificat niciodată caracterul, iubirea și dragostea față de țară, mergând până la sacrificiul suprem”, susține liderul PV Suceava.

El arată că din punctul de vedere al verzilor suceveni, țăranii din zilele noastre sunt umiliți de proprii fii, adică de politicieni.

„Sunt împovărați de nenumărate impozite, au fost nevoiți să-și vând terenul agricol pe nimic străinilor din simplul motiv că nu mai au cu cel să-l muncească și cine să-l mai muncească. Copiii lor au luat calea străinătății căutând o viață mai frumoasă, una pe care actualul stat nu are puterea și bunăvoința de a le oferi”, se arată în comunicat.

Acibotăriță arată că produsele lor sunt cumpărate cu bani puțini în mod voit pentru a fi umiliți, iar de multe ori primesc țepe, nu văd banii la timp, iar subvențiile sunt din ce-n ce mai mici sau deloc.

„În piețele agroalimentare din orașele României sau în supermarketuri nu au loc să-și vândă produsele, iar cei care ar trebuii să-i apere îi oropsesc și mai tare. Sunt fugăriți din simplul motiv că au o marfă bună la un preț mic, iar unii care se îmbogăsesc de pe munca lor, prin sistemul corupt, dețin controlul”, constată liderul PV Suceava. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de