PSD Suceava îl acuză pe Gheorghe Flutur de comportament nedemocratic și abuz în serviciu în legătură cu înlocuirea unor directori din subordinea CJ Suceava

Organizația județeană a PSD Suceava a luat act „cu stupoare” de modul nedemocratic în care actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, gestionează relația cu directorii aparatului de specialitate al Consiliului Județean și ai instituțiilor subordonate, se arată într-un comunicat al PSD Suceava semnat de Alexandru Rădulescu.

Alexandru Radulescu

În document se menționează că, într-o manieră pe care o consideră ca aparținând unor vremuri demult apuse, prin discuții individuale, Gheorghe Flutur i-a convins pe directorul Centrului Cultural Bucovina și pe directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să demisioneze din funcție și să solicite transferul pe un post de execuție.

„În discuția avută cu unul dintre directori a menționat și faptul că funcția de manager pe care acesta o deține este incompatibilă cu opțiunea politică exprimată. Prin această abordare președintele  Consiliului Județean demonstrează  că nu ține cont de prevederile Constituției României care garantează libertatea gândirii, opiniilor și exprimării și nici de faptul că instituția pe care o reprezintă nu este spațiul confruntărilor politice, ci, conform jurământului depus de fiecare consilier județean (implicit și de președinte), este spațiul în care trebuie să respecte Constituția și legile țării și să facă, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea sa pentru binele locuitorilor județului Suceava”, se arată în comunicat.

PSD Suceava susține că în aceeași ordine de idei se înscrie și proiectul de modificare a organigramei Consiliului Județean în sensul transformării a patru direcții (juridică, economică, programe și patrimoniu ) în servicii.

„Susținem că, prin această transformare, eficiența actului administrativ nu sporește absolut deloc, iar imaginea profesională  a celor patru directori aflați in fruntea acestor direcții, cât și celor doi menționați anterior, este afectată pe nedrept. Menționăm că acești directori, selectați probabil nu întâmplător de președintele Gheorghe Flutur, au obținut prin concurs această funcție în mandatul președintelui  Cătălin Ioan Nechifor (2012-2016) și s-au evidențiat prin implicare și performanțe profesionale care le-au adus în fiecare an calificative excelente în actul de evaluare profesională”, se mai precizează în comunicat.

Organizația județeană a PSD Suceava consideră aceste demersuri ale președintelui Consiliului Județean drept abuz în serviciu și îi amintește acestuia propriile cuvinte la investirea în funcție: „A venit momentul să lăsăm deoparte patimile politice și logica de campanie electorală și să îmbrăcăm haina administrației. Fac apel la unitatea Consiliului Județean Suceava pentru că e nevoie de așa ceva. Avem nevoie de unitate pentru că județul Suceava așteaptă construcție, soluții, și mai puțin contradicții și spectacol politic”.

„În acest spirit, Organizația Județeană a PSD Suceava face apel la renunțarea la orgoliile și răzbunările nedemne de managementul democratic al mileniului trei și își exprimă disponibilitatea de colaborare la nivelul consilierilor județeni și al parlamentarilor suceveni pentru rezolvarea problemelor economice și  sociale ale județului, printre care și una care se impune a fi soluționată cu celeritate: cea a menținerii celor peste cinci sute de locuri de muncă ale angajaților Minei de Uraniu Crucea  pe care guvernul actual intenționează să o închidă”, se arată în finalul comunicatului PSD Suceava.(Alin Dima)