Administratori de firme din Vatra Dornei și București, judecați pentru evaziune fiscală și spălare de bani


Intră acum și în grupul de

Administratorii unor firme din București și Suceava au fost trimiși în judecată pentru că nu au înregistrat în contabilitate facturi de aproape 5 milioane de lei.

Parchetul Tribunalului Suceava a dispus, miercuri, trimiterea în judecată a lui Mihai Murja, administrator al unei firme din București și Vasile Burlacu, administrator al unei firme din Vatra Dornei pentru evaziune fiscală și spălare de bani din afaceri cu lemn.

Potrivit rechizitoriului, firma  A.G.I.E. S.R.L. din Bucureşti, înfiinţată în anul 2003, având ca obiect principal de activitate intermedieri în comerţul cu material lemnos şi de construcţii, iar calitatea de administrator a fost exercitată de Mihai Murja, acesta fiind şi acţionar majoritar, deţinând 95% din acţiunile societăţii, care a derulat operațiuni comerciale cu Întreprinderea Individuală Vasile Burlacu,  înfiinţată în luna aprilie 2010, având ca administrator de drept pe Vasile Burlacu din Vatra Dornei, dar potrivit anchetatorilor, administrator în fapt era tot Mihai Murja.

Ancheta a evidențiat că în perioada decembrie 2009 – aprilie 2011,  A.G.I.E. S.R.L. Bucureşti prin Mihai Murja, a derulat operaţiuni comerciale de vânzare cherestea răşinoase și a emis un număr de 130 facturi fiscale către două societăţi comerciale beneficiare, în valoare totală de 2.525.163 lei şi nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii aceste venituri, iar în perioada martie 2011 – decembrie 2012, Murja şi Burlacu, au derulat operațiuni comerciale prin ÎI Vasile Burlacu, cu mai multe societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Suceava, Botoşani, Dâmboviţa, Timiş, Bacău şi au omis, în tot sau în parte, să evidenţieze, în actele contabile ori în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate în sumă totală de 2.143.642 lei.

judecata

Totodată, în rechizitoriu se mai arată că în perioada iulie 2010 – aprilie 2011, Murja a transferat 297.250 lei din contul A.G.I.E. SRL Bucureşti,în contul Î.I Vasile Burlacu şi  148.400 lei în contul persoanal al lui Vasile Burlacu cu scopus de a ascunde originea ilicită a acestora, iar în perioada decembrie 2009 – aprilie 2011 a retras şi folosit sume de bani, totalizând 2.079.513 lei,  din contul  SC A.G.I.E. SRL Bucureşti.

Ancheta a mai evidențiat că Vasile Burlacu, în perioada martie 2011 – decembrie 2012, a retras şi folosit  sume de bani, totalizând 2.143.642 lei,  din conturile întreprinderii individuale pe care o deținea.

În acest caz prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 747.009 lei din care  404.026 lei la SC A.G.I.E. SRL Bucureşti și 342.983 lei la  Î.I.Vasile Burlacu, prejudiciu care nu a fost recuperat.

Dosarul a urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de