Nechifor: Sunt profund dezamăgit că inclusiv voturile au fost furate ieri la sedința CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor si Alexandru Radulescu sustin o conferinta de presa la sediul PSD Suceava.

Catalin Nechifor si Alexandru Radulescu (2)

LIVE TEXT:

Catalin Nechifor:

”Ieri a fost o sedinta interesanta de CJ cu multe nuante ca salopeta, sarmale. Trebuie sa intelegem insa cu totii cum functioneaza un CJ si cum se raporteaza la scorul obtinut pe 5 iunie. Luam de buna dorinta lui Flutur de a introduce normalitatea in CJ. La orice solicitare a noastra s-a primit un raspuns negativ din partea grupului PNL. E greu de spus ca PNL vrea colaborare.

Ieri am fost in situatia ca acolo unde doream sa punem oameni profesionisti in structurile care s-au votat sa ne trezim ca totul e ocupat de PNL. Nu inteleg de ce la Spitalul Judetean Suceava nu putea fi si un membru de la PSD? E ceva de ascuns acolo?

Noi in 2012 am ales oameni din toate partidele care erau reprezentate in CJ. Ce s-a intamplat ieri nu poate fi acceptat.

Nu intelegem mesajul pe care Flutur il clameaza public cand face apel la respect si la normalitate. Am inteles perfect ce s-a intamplat pe 5 iunie. CJ este insa un parlament regional unde dezbaterile trebuie sa aiba loc. Ni s-a oprit microfonul de multe ori. Sunt profund dezamagit ca inclusiv voturile au fost furate ieri la sedinta CJ. Ma intreb daca voturile de pana acum exprimate au fost corecte. Nu am cerut observatori la urma.

Furtul votului de ieri din CJ nu poate fi ascuns si am cerut responsabilitate si hotarare. Flutur trebuie sa inteleaga ca reprezinta 48 % din electorat. Daca vrea dictatura, e problema lui.

La Luna Diasporei mi se pare total insuficienta suma alocata, care inseamna 11.000 de euro. Pretul unui Audi second hand. E deranjant.

De ce nu propunem anul diasporei? Ca multi vin acasa si de Craciun si poate ar fi interesant. Tare ma tem ca totul e legat de ce se va intampla in toamna.

De ce nu incercam sa aducem si banii acasa si nu doar oamenii. De ce fugarim cu ranita in spate dupa investitori si nu incercam sa le explicam celor din diaspora sa vina cu banii inapoi acasa. Nimeni din diaspora nu va fi incantat sa vada aceleasi figuri politice care o sa le spuna ce mult tin la ei. Eu as duce oamenii sa vada ce s-a realizat pana acum in Suceava ca sa aiba curaj sa investeasca. Sa nu le povestim celor din diaspora noi, politicienii, ci cei care au realizat.

Cand am preluat mandatul in 2012 nu am facut acea miorlaiala ca ne e greu si cat e de dificil. In 2012 am preluat un judet cu multe dificultati.

Am vazut miorlaituri de proiectul de la Pojorata. Locatia nu am stabilit-o noi. Eu cred ca a fost cea mai proasta decizie politica din judet. Sa amplasezi tu, Gheorghe Flutur, groapa de gunoi acolo, a fost cea mai mare prostie facuta vreodata. Acum nu ai voie sa vii sa te miorlai ca ce greu iti este tie acum.

Eu sper din tot sufletul ca acea groapa sa nu fie deschisa vreodata. Ma intreb cum oamenii aia care au castigat in instanta acum s-au intrros in conditiile in care mierea tot acolo se face si distantele nu s-au schimbat fata de groapa. Noi asteptam sa ne comunice dl Flutur stadiul soselei de centura a Sucevei, a partiei de schi din Calimani si cum e cu gazul la Vatra Dornei.

Le spun clar celor de la PDL. Ma rog, PNL acum, ca stim exact ce s-a intamplat pe 5 iunie si ca vom sanctiona cu argumente si pe lege orice ni se pare noua nelalocul sau in CJ. Indiferent ca cineva se supara sau ca suntem blocati. Nu e mai important votul primit de o persoana sau alta. Votul e egal.”

Alexandru Radulescu:

Sedinta de ieri a scos in evidenta fara echivoc maniera cum va gestiona Flutur relatiile in CJ. De multe ori intrebarile noastre nu au gasit raspuns la presedinte.

Modificarea organigramei nu e utila si nu aduce o plus valoare. Nu a fost argumentata.

E derizoriu sa te reprezinte la o intalnire un sef de birou din CJ sau de serviciu. Sunt convins ca din luna noiembrie vor aparea din nou directori in CJ.

Noi am fost vocali la Falticeni unde reprezentantul PNL a obtinut ridicolul scor de 6 % . Probabil ca in timpul perioadei de vicepresedinte al CJ pentru ca a fost vocal presedintele CJ si riscam sa ne respectam. Noi consideram ca ne-am facut treaba. Am pierdut, dar mergem inainte.

Avem stabilita o strategie si pasi precisi pe termen scurt pentru implinirea ei. Deocadamdata, este un grup de oameni din care sa alegem viitorii parlamentari”.

Nechifor:

”Nici unul din cei de fata nu va avea singurul cuvant pentru stabilirea listelor pentruparlamentare. Se va face o analiza si vom decide.

Ce se intampla in Turcia cu o situatie din nou fierbinte in Ucraina. Vad ca si Rusia reactioneaza cu scutul de la Deveselu. Cred ca Guvernul ar trebui sa anunte mai devreme data alegerilor si sa nu fim pusi sa prelungim mandatele celor alesi acum. Situatia din SE Europei e foarte dificila.”


Intră acum și în grupul de