Clotilde Armand vine în județul Suceava să discute despre o eventuală fuziune între Uniunea Salvați România și Uniunea pentru Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Clotilde Armand, unul dintre liderii Uniunii Salvați Bucureștiul care devine Uniunea Salvați România, partid care va participa în alegerile parlamentare din toamnă și își propune să obțină zece procente din voturi, vine săptămâna viitoare în județul Suceava unde va avea discuții cu liderii Uniunii pentru Rădăuți în vederea fuziunii.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Președintele Uniunii pentru Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat că există posibilitatea fuziunii dintre USR și UpR, el arătând că va avea miercuri discuții cu Clotilde Armand pe această chestiune.
Andronachi a mai spus că a avut deja discuții cu Nicușor Dan pe acest subiect, dar că negocierile continuă și că, în acest sens, Clotilde Armand vine în zonă.
„Dacă fuzionăm sau nu vom stabili ulterior. În urma discuțiilor urmează să luăm o decizie”, a spus Andronachi.

andronachi traian sursa facebook
Clotilde Armand urmează să aibă discuții săptămâna viitoare în județul Suceava și în județul Botoșani în vederea constituirii structurilor județene ale Uniunii Salvați România, formațiune politică înființată deja de cei care au înființat Uniunea Salvați Bucureștiul, care a obținut al doilea scor electoral la alegerile locale din Capitală.
Nicuşor Dan a anunţat joi că USR a fost înscris în Registrul Partidelor Politice, urmând ca la jumătatea lunii august să aibă loc un congres de fuziune între USR şi USB, noua formaţiune având drept ţinte 10% pentru alegerile parlamentare şi un cuvânt de spus în formarea Guvernului.

„Ne grăbim să avem acest congres pentru ca până la alegerile parlamentare USB să intre în USR şi (…) să excludem riscul ca cei care au obţinut mandatele de consilieri USB să îşi piardă mandatele. Este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR”, a spus Nicuşor Dan.

Preşedintele USB a afirmat că noua formaţiune este în proces de extindere, precizând că filialele care vor fi deschise în teritoriu vor avea „o foarte mare autonomie”, în aşa fel încât cei din Capitală nu vor putea impune anumite persoane.
„Conform statutului, filialele judeţene ale USR vor avea o foarte mare autonomie. Centrul nu poate să impună candidaţi în judeţ. Atribuţiile revin organizaţiilor judeţene. Centrul poate doar să cenzureze anumite persoane pe care le cosideră nepotrivite”, a precizat Nicuşor Dan.

El a afirmat că USR va avea liste pentru alegerile parlamentare în toate judeţele. „Ţinta noastră este 10% la alegerile parlamentare. (…) Nu facem alianţe înainte de alegerile parlamentare. Vrem ca numirea Guvernului să depindă de mandatele noastre. (…) Vrem să fim o sperietoare pentru Guvern ca dacă nu îndeplineşte ceea ce şi-a asumat să îi retragem sprijinul”, a subliniat Nicuşor Dan, la solicitarea jurnaliştilor. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de