Uniunea pentru Rădăuți, deranjată de declarațiile de la Suceava ale vicepreședintelui USB, Clotilde Armand: Aprecierile cu privire la UpR sunt absolut nefondate


Intră acum și în grupul de

Uniunea pentru Rădăuți și-a exprimat, joi, dezaprobarea față de declarațiile făcute, miercuri, la Suceava, de vicepreședintele USB, Clotilde Armand, care a spus că nu se întâlnește cu UpR pentru că are informații că această formațiune este legată de PSD, de sistem, iar partidul din Rădăuți nu ar corespunde criteriilor promovate de cei care înființează Uniunea Salvați România.

USR Clotilde Armand (1)

Pe de altă parte, UpR a transmis o replică pentru Clotilde Armand pe care o publicăm integral.

 

„Referitor la aprecierile doamnei vicepreședinte USB, Clotilde Armand,  cu privire la identitatea și intențiile UpR, făcute în cadrul discursului susținut in 03.08.2016, Suceava, absolut nefondate din punctul nostru de vedere, noi- membrii fondatori ai UpR, am dori să subliniem câteva aspecte.

Doamna Armand însăși a susținut că face parte dintr-un partid care-si dorește ”o dezbatere democratică” și care-și dorește să ”lupte pentru a schimba felul în care se face politică în Romania”, intenții comune cu ale partidului pe care îl reprezentăm. UpR a dorit să participe la întâlnirea exploratorie, în ideea în care USR ar fi fost o opțiune pentru noi, numai dacă valorile și obiectivele partidelor în discuție, ar fi fost compatibile, luând în calcul și faptul ca USB-ul este ca și UpR-ul, un partid care funcționează la nivel local, deci care ar trebui să respecte aceleași principii, după care ne ghidăm și noi. Așa am considerat, cel puțin analizând felul în care se promovează  în media în ultimele luni, USB-ul.

Regretăm faptul că nu ni s-a dat șansa să luăm parte la discuții, fiind considerați ”oameni legați de sistem” și ”legați de PSD”,  afirmație lipsită de argumente și mai mult decât atât preluată din surse despre care nu s-a precizat nimic concret. Considerăm că astfel de informații ”clandestine” , fără a fi verificate temeinic, după cum chiar dumneaei precizează, pătează imaginea partidului din care facem parte, în mod gratuit și lipsit de etică. Dacă UpR-ul nu corespunde codului etic al USR-ului, ne întrebăm, în condițiile date, ce fel de cod etic urmează dumnealor? Găsim că ar fi fost normal și decent, înainte de aceste întâlniri colective,  în care să ne cunoaștem reciproc în vederea unei eventuale colaborări , ca membrii reprezentanți ai USB-USR, să aibă informații concrete și probate despre participanți, nu să-i excludă din discuții pe baza unor informații preluate de nicăieri și care aduc un prejudiciu de imagine, după cum spuneam, absolut gratuit și nefondat.

andronachi traian 1
Liderul UpR, Traian Andronachi

În încheiere, dorim să asigurăm publicul că Uniunea pentru Radauți  nu este legată de nicio altă formațiune politică, cu atât mai puțin de PSD, niciodată nu am fost, nu avem aceeași viziune și nu ne identificăm cu acest partid din niciun punct de vedere. Ne-am prezentat încă de la început ca fiind un partid format din rădăuțeni, cu studii în diferite domenii importante ale societății în care trăim, un partid dedicat și orientat spre soluționarea situațiilor pe plan local, fapt care poate fi dovedit oricănd, cu acțiuni concrete, susținute în mare parte din fonduri proprii.

Suntem siguri că imaginea UpR nu poate fi dată doar de o afirmație be(chte)licoasă!”

Citește și Clotilde Armand la Suceava, întâlnire exploratorie cu un grup de susținători ai USR. Deocamdată exclude o colaborare cu Uniunea pentru Rădăuți pentru că „sunt oameni legați de sistem”

 


Intră acum și în grupul de