Pensionarii din PSD Suceava despre Hotărârea prin care s-au anulat veteranilor de război unele facilități fiscale: Este o formă de manifestare antinațională specifică acestui guvern


Intră acum și în grupul de

La Suceava, a avut loc miercuri după-amiază întâlnirea Organizației Județene a Pensionarilor Social Democrați, la care au participat peste 150 de reprezentanți ai seniorilor social-democrați din toate zonele județului, membri ai Biroului Permanent al Organizației Județene PSD și parlamentari.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că în cadrul ședinței organizației județene de pensionari a PSD Suceava, toți cei care au luat cuvântul au subliniat, cu încuviințarea unanimă a celor prezenți, atitudinea antinațională a guvernului tehnocrat instalat de președintele Klaus Iohannis care a fost demonstrată încă o dată, prin adoptarea HG nr. 159/2016 prin care li s-au anulat veteranilor de război unele facilități fiscale.

„Această hotărâre se dovedește a fi total ineficientă din punct de vedere financiar, dat fiind numărul extrem de redus al beneficiarilor facilităților fiscale menționate, transformându-se doar într-o formă de manifestare antinațională specifică acestui guvern,  hotărâre care  afectează existența, și așa precară, a celor care, prin sacrificiul lor, reprezintă unul din puținele simboluri naționale”, se arată în comunicat.

intalnire pensionari social democrati

Totodată, se menționează că opinia seniorilor social-democrați va fi prezentată de deputatul Ioan Stan la întâlnirea Comitetului Executiv Național PSD, care va avea loc vineri, la Vaslui, cu propunerea de a se adopta o poziție fermă a parlamentarilor PSD împotriva acestei hotărâri de guvern.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că prin HG adoptat de Executiv veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţiuni au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal și a anunțat că PSD intenționează să depună moțiune de cenzură pe această temă.

”De la 1 iunie, aceşti oameni, care s-au sacrificat pentru România, luptând în Al Doilea Război Mondial sau în războaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somaţi de administraţiile financiare să plătească impozite de care fuseseră scutiţi prin lege (Codul fiscal). Aceeaşi măsură se aplică şi persoanelor cu handicap. Anterior, Guvernul Cioloş impozitase şi pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe aceştia în situaţia de a returna sume de bani din pensie. Încercarea reprezentanţilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alţi responsabili guvernamentali a eşuat. Pur şi simplu, n-a vrut nimeni să stea de vorbă cu ei. (…) România este o ţară care îşi cinsteşte eroii, încă mai este aşa ceva. Dacă acest guvern nu va şti să-şi cenzureze măcar acest dispreţ, îl va cenzura PSD prin moţiune”, se arată într-un comunicat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. (N.B.)


Intră acum și în grupul de