49 de candidaţi suceveni au absentat la proba scrisă a Examenului Naţional de Definitivare în învăţământ


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, joi, că la proba scrisă a Examenului Naţional de Definitivare în învăţământ un număr de 347 candidaţi au avut validate fişele de înscriere pentru participarea la această probă.

Anuţei a spus că la proba scrisă desfăşurată, joi, la Colegiul Tehnic “Samoil Isopescu” Suceava, începând cu ora 10,00, s-au prezentat 298 de candidaţi, iar 49 au absentat.

El a precizat că din totalul celor prezenţi la proba scrisă 239 au predat lucrările, iar 59 s-au retras în primele trei ore ale desfăşurării probei.

Anuţei a mai spus că durata de redactare a lucrărilor a fost de patru ore.

De precizat este că nota minimă de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

examen scris

Primele rezultate vor fi afişate în data de 11 august la centrul de examen, iar contestaţiile se pot depune la centrul de examen  în data de 11 august, după afişarea rezultatelor, dar şi în cursul zilei 12 august, aşa cum prevede calendarul de desfăşurare a acestui examen.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 18 august 2016. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de