Liderul PMP Suceava: Bucovina e un brand realizat de înaintașii noștri și nu de actuala clasă politică


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al PMP Suceava, în urma fuziunii dintre PMP și UNPR, Corneliu Popovici, sustine o conferinta de presa la sediul PMP Suceava.

Corneliu Popovici

LIVE TEXT

”O parte din presa a prezentat o chestiune falsa, ca presedintele Basescu ar avea un dosar fabricat la Suceava de mine. Nu este adevarat.

Nu stiu cum cei de la PNL au reusit sa-i capaciteze pe consilierii nostri de la Milisauti si sa ceara ca viceprimarul sa fie PNL. Cei trei PMP-isti si-au dat demisia.

CL Milisauti s-a constituit pe 23, iar pe 21 iulie consilierii nostri si-au dat demisia fiind inlocuiti cu supleantii. Cei trei actioneaza apoi in instanta PMP.

Ce nu metioneaza domnii respectivi e ca si-au depus demisiile cu 3 zile inante de constituirea CL Milisauti. Am depus copiile la demisii si asteptam termenul.

De aici pana sa spui ca il chemi pe Basescu in instanta e cale lunga. Imi amintesc de cazul Ilie Nita la Suceava si nu a fost chemat Blaga in instanta.

La Milisauti nu am reusit in cele din urma sa obtinem viceprimarul. A fost un moment cand s-a dorit o majoritate PSD cu PMP, dar nu s-a mai realizat.

Suntem, scriptic, a treia formatiune politica din judet ca numar de consilieri dupa fuziunea cu UNPR. Ne da speranta ca in toamna lucrurile sa vor aseza altfel.

Pe langa cei 3000 de membri ai PMP, se mai aduaga cam 2500 de membri ai UNPR. Incercam sa aducem inapoi oamenii din teritoriu care au plecat de la UNPR.

Lucrul cel mai important e ca acel jocul facut de PSD si PNL de a nu avea reprezentant din partea PMP in sectiile de vot s-a terminat.

E adevarat si ma bucur ca judetul a devenit vizibil si se vorbeste mai  intens de Bucovina. Din pacate, plecam de pe un loc 12 la turisti, la nivel national.

Bucovina e un brand realizat de inaintasii nostri si nu de actuala clasa politica. Ne intrebam cat ne costa si care e efectul actiunilor din ultimele luni.

Promovarea trebuie facuta altfel, nu trebuie folosit kitsch-ul. Vremea baloanelor si a sapcutelor <made in China> a cam trecut.

Un consiliu consultativ la nivelul judetului format din reprezentanti ai UAT, ai structurilor de cazare si agentiilor de turism ar fi benefic.

Arunc o provocare executivului si deliberativului judetean. Ca brandul Bucovina sa fie promovat in marele orase ale lumii. De acolo sa vina turistii.

A doua provocare e sa duca brandul Bucovina in revistele de specialitate, in revistele internationale de promovare a turismului.

Personal, cer CJ, Prefecturii si chiar opozitiei mari, PSD, sa stea la o masa comuna si sa spuna sucevenilor pana cand mai dureaza finalizarea soselei de centura.

La Suceava am primit decizia de numire in functia de presedinte interimar dupa fuziune, iar functia de prim-vicepresedinte o detine senatorul Mihai Neagu.

Nu s-a stabilit inca nici o lista pentru alegerile parlamentare. Intentia mea e de a candida la un loc la deputati. Propunerile trebuie asezate statutar.

Va pot spune doar ca toti candidatii nostri vor fi din judetul Suceava. In premiera va spun ca voi propune ca PMP sa mearga spre doi deputati si un senator.

O formatiune politica de talia PSD sau PNL unde se asteapta o prezenta masiva de la Bucuresti pe liste duce ca liderul judetean sa creasca tinta electorala.”


Intră acum și în grupul de