Flutur solicită scurtarea termenului de finalizare a șoselei de centură a Sucevei, după ce CNADNR a anunțat că investiția va fi gata abia peste doi ani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a adresat un memoriu Guvernului și directorului general al Companiei Generale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, prin care solicită luarea măsurilor pentru ca șoseaua de centură a municipiului Suceava să fie finalizată cât mai repede.

Flutur (3)

 

În documentul respectiv, șeful administrației județene își exprimă, în numele locuitorilor județului Suceava, îngrijorarea cu privire la termenul de finalizare a șoselei de centură a municipiului reședință de județ, respectiv 15 decembrie 2018, termen menționat într-un comunicat recent al CNADNR.

Flutur a precizat că lucrările la acest obiectiv au demarat în anul 2008, până în anul 2012 fiind realizate în proporție de peste 80%, iar din discuția cu specialiștii, ar mai fi de lucrat efectiv circa trei luni.

”Este drept că în mandatul premierului Victor Ponta nu s-a făcut nici un metru de lucrare și nici în 2016 nu s-a lucrat, iar acum aflăm că se mai fixează un termen de peste doi ani pentru finalizarea obiectivului”, a arătat președintele CJ Suceava.

Totodată, el a explicat că lucrările executate nu au fost conservate, observându-se la această dată degradări importante la elementele constructive ale podurilor, terasamentelor şi sistemului de drenaj, ceea ce va genera cheltuieli suplimentare pentru refacerea acestora, iar prelungirea termenului de execuție va conduce la accentuarea degradărilor menționate.

”Pentru locuitorii municipiului Suceava şi o bună parte a județului, traficul zilnic este un adevărat coșmar, traversarea Sucevei la ore de vârf înseamnă o oră şi jumătate”, a arătat Flutur.

El a menționat că județul Suceava este un județ de graniță, iar punctul de trecere a frontierei cu Ucraina generează un trafic greu, de tranzit, care produce numeroase blocaje în trafic precum şi creșterea numărului de accidente rutiere în municipiul Suceava.

Flutur a mai arătat că  Suceava este o zonă turistică cu mare aglomerare în sezonul estival, un oraş de tranzit, și a atras atenția că nefinalizarea șoselei de centură aduce mari prejudicii economice întregii zone şi mare disconfort populației.

Nechifor centura (6)

”Nimeni nu poate înțelege de ce o porțiune atât de scurtă din acest obiectiv nu se poate finaliza într-un timp mult mai scurt. Sentimentul locuitorilor județului Suceava este că zona a fost abandonată.

Nu putem înțelege cum de s-a reușit finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Iași, începută după cea a municipiului Suceava,  iar varianta de ocolire a municipiului Suceava va ajunge să aibă o perioadă de execuție estimată la 10 ani, față de cele 36 luni prognozate în proiectul inițial.

sosea centura stalpi iluminat

Vă rugăm respectuos, în numele locuitorilor județului Suceava să revizuiți termenul de finalizare declarat, în vederea stabilirii unei perioade de execuție rezonabilă, cât mai scurtă, a lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Suceava”, și-a încheiat președintele Consiliului Județean Suceava memoriul adresat  Guvernului și directorului general CNADNR.

 

 


Intră acum și în grupul de