Nechifor: Cer electoratului PSD să aibă încredere în noi și să ne dea șansa de a reveni la guvernare


Intră acum și în grupul de

Fostul presedinte al CJ Suceava, consilierul judetean Catalin Nechifor, sustine o conferinta de presa la sediul PSD Suceava.

Nechifor PSD (2)

LIVE TEXT

”Ieri, din pacate, s-a demonstrat in sedinta de CJ ca se pot face greseli la orice nivel si la orice casa. E omeneste si de inteles.

Important e ca lucurile gresite, legal, procedural sau regulamenar sa fie corectate in timp util. Ieri, la CJ as putea enumera cateva greseli importante.

S-a gresit d.p.d.v. al denumirii un festival aprobat in martie, <Comorile Muntelui> si s-a ajuns la denumirea de <Sarbatoarea Muntelui>.

Ma intreb care a fost sensul sa modifici acest festival si sa ii schimbi si locatia. Lucrurile astea nu sunt foarte serioase. Trebuia sa insemne continuitate.

In mandatul meu, <Craciunul in Bucovina> a ramas Craciun si Pastele, Paste. La fel si <Hora Bucovinei>. Care o fi fost ratiunea cu <Comorile Muntelui>?

Faptul ca nu s-au tinut sedintele de comisii este extrem de grav. Am asistat la explicatii penibile ale celor de la PNL.

Sper ca de acum inainte sedintele sa fie consistente si s-a vazut apoi ca la comisii lucrurile se discuta si sunt foarte serioase.

Inca din 2012, in conditiile in care PSD avea doar 11 membri, am incercat sa fim echilibrati si sa tinem cont de ponderea politica. Am avut eleganta in CJ.

Atitudinea a fost aroganta a celor din PNL. O sedinta buna de buget nu poate tine 20 de minute. Consilierii PNL s-au incuiat in sala presei.

Deranjant a fost iar ca s-a gresit la numararea voturilor. Nu e in regula sa spuna Flutur ca asta nu conteaza. La cealalta sedinta s-au furat voturi.

M-am simtit in situatia cand ni se cerea imperativ votul la proiectul cu Aeroportul si Centrul Economic Bucovina-Suceava (CEBS). Nu poti spune in sedinta ca trebuie sa voteze cineva ceva.

Cand am prezentat public proiectul cu terminalul international realizat din fostul CEBS am facut-o bucatica cu bucatica. Decizia a fost unanima in CJ.

Problema e alta. Aeroportul nu prea are zona de respirare si posibilitati de dezvoltare aeroportuara. Doar la CEBS se poate face.

La aeroport vad ca exista asa o placere maxima de a lansa curse si primi turisti cu si fara bucium si ansamblu folcloric. Cursele astea nu au picat din cer.

Cursele astea au fost negociate de mine personal, timp de un an. Au fost multe discutii si ma bucur ca am reusit sa ii convingem pe cei de la Wizz Air sa vina pe Suceava.

I-am convins cu proiectul de amenajare a Terminalului 2 si cu faptul ca avem dorinta si perspectiva de dezvoltare.

Sa nu uitam ca in 2011 au plecat de la Suceava Blue Air si Carpat Air. Domnul Flutur a inchis doua curse aeriene.

Am indoieli in privinta faptului ca mai putem convinge acum pe cineva ca putem gestiona profesionist aeroportul.

Vad ca Flutur anunta ca la Suceava au fost deja 50.000 de turisti. Pai anul trecut au fost 60.000 in august. Poate ca vor fi la fel si acum. Dar am avut.

Noi am crescut turismul an de an si a fost rodul muncii unei echipe intregi. Am reusit anul trecut sa aducem oficial 500.000 de turisti in Bucovina.

Ii voi cere azi, in scris, dlui Flutur sa imi dea oficial toate rapoartele Curtii de Conturi din 2008-2016 ca sa avem o oglinda si sa vedem lucrurile corect.

Domnul Flutur a promis multe in campanie, ca face doua autostrazi, ca termina centura in toamna, ca face partia la Campulung, ca duce gazul la Dorna. Succes!

Luna Diasporei a fost un succes rasunator, a vuit Suceava ce sa mai! Anul trecut nu a fost diaspora in Suceava in luna august?

Cei care vin acasa o fac ca sa-si vada mama si tatal si copiii si au un program dedicat. Acel succes fantastic cu cei 30 de participanti cum a fost?

Nu cred ca pe cei din diaspora ii interesa sa il vada pe prefect sau presedinte. Cozile la pasapoarte au ramas la fel de mari si lungi.

Daca vine Ciolos la Suceava e bine pentru ca poate face pentru diaspora un lucru, sa rezolve problema cu plecarea oamenilor la frontiera de vest a tarii.

Nu cer sa desfiinteze controlul vamal, ci doar un pic de decenta. Nu pleaca din tara ca nu au ce face sau de prea multa fericire. Vor sa faca un banut.

Sambata, vine premierul si ii multumim ca a ajutat enorm judetul cu indestularea de la rectificativ. Era o lauda, ieri, ca suntem pe locul 1 la mere.

Fiind multi copii in sistem care beneficiaza de fructe proaspete, fireste ca suntem pe locul 1. Sa vii sa te lauzi cu asta? Ca ai mere. Nu inteleg.

E bine sa ai mituri, dar s-a dus mitul de Guvern tehnocrat. Guvernul politic se dovedeste ca este solutia corecta.

Cer electoratului PSD să aibă încredere în noi și să ne dea șansa de a reveni la guvernare pentru că am guvernat serios.”


Intră acum și în grupul de