PRU racolează parlamentari din toate partidele și pierde liderul organizației Suceava

Președintele PRU Suceava, Irina-Anda Babău, demisionează din partid, nemulțumită de campania de racolări făcută de conducerea PRU: „Îmi depun mandatul în semn de respect pentru oamenii pe care i-am reprezentat”


Intră acum și în grupul de

Președintele fondator al PRU Suceava, Irina-Anda Babău, a anunțat, marți, că a demisionat din funcție și din partid pe fondul racolărior pe care le face conducerea PRU în ultima perioadă.

Ea susține îşi depune mandatul de preşedinte în semn de respect pentru oamenii pe care i-a reprezentat şi pentru cuvântul dat lor.

Irina-Anda Babău își explică gestul într-un mesaj adresat membrilor de partid, dar și celor care cred că se poate face o altfel de politică.

Vă prezentăm integral poziția fostului lider al PRU Suceava.

irina babau„Cu oarecare melancolie rememorez evenimentele excepţionale de la începutul acestui an, în luna ianuarie 2016, când, în calitate de delegat al judeţului Suceava la primul congres al Partidului România Unită, am luat cuvântul la lucrările acestui Congres. Atunci, că şi acum, am afirmat un set de valori care mă determinau să demonstrez dorinţa mea de implicare întru atingerea unui nou standard al felului de a face politică în România. În acea luare de cuvânt am precizat fără echivoc faptul că a venit vremea că noi cei tineri, cei curaţi, cei nemaculati, care nu am mai fost anterior implicaţi în vreo structura politică, să facem un pas înainte şi să începem să construim acel „ALTCEVA” care a fost clamat de stradă cu atâta vehemenţă, după cumplitele evenimente din clubul „Colectiv”. Era 24 ianuarie 2016, la nici 3 luni de la producerea dezastrului din clubul bucureştean, eveniment tragic care a reprezentat momentul de descătuşare al unor forţe latente ale societăţii civile. Societate civilă care trezită din somnolenţă românească tipic bizantină, a conştientizat dureroasă evidenţă a devizei „CORUPŢIA UCIDE!”. Tot din lacrimile şi candelele acelei zile a irupt în conştiinţa civică un mobilizator îndemn la acţiune susţinută „RESET ROMÂNIA” Am intrat imediat în acţiune în vederea constituirii filialei judeţene a PRU, în vederea constituirii organizaţiilor municipale, orăşeneşti sau comunale în cât mai multe din localităţile judeţului. Iminentă alegerilor locale din 5 iunie 2016, greutăţile materiale şi umane inerente oricărui început, nu ne-au demoralizat. Alături de mine au început să vină oameni frumoşi, unii poate idealişti, unii poate pragmatic, iar alţii poate sceptici. Însă împreună cu o mâna de oameni triaţi după un set de criterii şi de principii, invariabile sub aspect etic, am reuşit că în nici 3 luni să constituim organizaţii în 25 dintre localităţile judeţului, atât în comune cât şi în oraşe: Suceava, Broşteni, Gură-Humorului, Frasin. La alegerile din iunie 2016 am reuşit că pe listele unei filiale judeţene ce abia trecuse de obstacolele startului, să ne fie oferit girul de încredere unui număr de 5 consilieri locali.

Dar, nu scurtă cronologie a celei mai tinere formaţiuni politice din Suceava este motivul şi tema acestei expuneri. Motivaţia constă în Oamenii care au creat şi care au pus umărul la fundarea acestei construcţii politice. Fără putinţă de tăgadă se poate afirmă că aceştia au fost şi sunt oameni de o probitate incontestabilă. Sunt oameni care anterior adeziunii la PRU nu au mai făcut politică niciodată, sau dacă au mai fost trecător membrii vreunui partid, au renunţat câtuşi de curând la a milita pe baricadele unor partide care nu erau altceva decât cuiburi tradiţionale ale populismului, ale demagogiei, promotoarele intereselor oligarhice ale unor asociaţii şi grupuri de interese. Toţi oamenii care au aderat cu inima şi cu sufletul la programul şi ideile PRU sunt oameni care, trecând peste resemnarea legitimă în faţă unui nivel înfiorător al corupţiei din România, au conştientizat faptul că trebuie să se implice. Că trebuie să iasă din păguboasă ostracizare a dezamăgirii şi să înceapă să militeze activ pentru acea atât de clamată resetare a României. Chiar îmi aduc aminte, cu ocazia diferitelor evenimente organizate la nivel regional de conducerea centrală a PRU, cât de des revenea în centrul atenţiei sintagma: „De 26 de ani alegem acelaşi şi acelaşi lucru, aceeaşi şi aceeaşi oameni”. Scopul nostru, al PRU, era de a propune societăţii româneşti o altă viziune, o altă manieră de acţiune, un standard de valori intangibile, ierarhizate funcţie de criterii intangibile. Scopul PRU era de a oferi ALTERNATIVĂ CLAMATĂ şi AŞTEPTATĂ.

Am pus în faţă tuturor membrilor de partid un cec în alb pe care era înscrisă garanţia fermă a respectării standardului de valori pe care organizaţia judeţeană şi l-a autoimpus. În momentul în care am devenit preşedintele Filialei Judeţene a PRU, mi-am pus caracterul, personalitatea şi sufletul în faţă membrilor de partid, membri cărora le-am promis să nu-i mint niciodată.

În atare condiţii, în circumstanţele inedite ale ultimelor săptămâni, mă văd nevoită să-mi depun mandatul de preşedinte al filialei Judeţene a Partidului România Unită şi, odată cu această demisie din funcţie, să-mi depun demisia şi din calitatea de simplu membru al PRU.

Transmiţând un salut cordial tuturor acestor Oameni frumoşi, cu care am pornit construcţia unui vis devenit utopic în această formulă, ţin să-i asigur asupra respectării neabătute a „contractului mutual” stabilit la aderarea în PRU Suceava: preşedintele lor nu-i va minţi, nu-i va trage pe sfoară şi nu-i va trăda niciodată. Lucrez cu cuvântul şi cred că respectarea cuvântului dat reprezintă cel mai puternic contract de onorat. Cred în valorile neaoşe pe care le avem de protejat, cred că avem oameni curaţi şi cu imens potenţial care nu trebuie goniţi pe alte meleaguri. Cred în sărăcia şi disperarea omului de rând care s-a săturat de cămăşi apretate din care răsuflă discursuri obositoare despre aceeaşi şi aceeaşi cale bătătorită pe care merg doar unii. Lucrez cu necazurile reale şi crunte ale oamenilor, iar poveştile de viaţă pe care le trăim zi de zi ar trânti cu fundul de pământ orice lider vizionar şi flamand de putere şi de glorie. Trezeşte-te România! Noi nu vrem să plecăm! Vrem să putem munci pentru copiii noştri, vrem să ne fie respectate drepturile, vrem să nu ne fie furate visurile doar pentru că suntem prea mici, prea ai nimănui că să contăm, prea demni să ne placă şpăgile şi compromisurile. Mai credem în importantă onoarei, a demnităţii, a conştiinţei şi a mulţumitoarei convingeri că toţi mâncăm cu o singură lingură până la urmă.

Cu bună-credinţă, a dumneavoastră prietenă şi colegă psiholog Irina-Anda Babau”


Intră acum și în grupul de