Balan, îngrijorat de situația firmelor de transport sucevene pe fondul tarifelor mărite la RCA


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, consideră că majorarea tarifelor RCA pentru transportatori va putea duce la închiderea unor firme și arată că prețul pentru transportul bunurilor va crește, ceea ce se va regăsi în prețul final pe care în achită consumatorul, dar subliniază că vina aparține PSD.

Ioan Balan 1

Liderul liberal susține că este înfiorătoare ipocrizia de care dau dovadă Liviu Dragnea şi Victor Ponta în problema asigurărilor.

„Domnilor, nu mai minţiţi! Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este tot PSD! PSD controlează ASF! Nu mai căutaţi în zadar vinovaţii, ci chemaţi-vă membrii de partid din ASF la ordine şi explicaţi-le că au dinamitat întreg sectorul de transporturi din România”, susține Ioan Bălan.

El arată că parcă nu ar fi îndeajuns faptul că firmele străine le supun la o concurenţă acerbă, că mai trebuie să vină şi autorităţile din România să le mai pună o piedică în plus.

„Ori, la acest capitol, PSD se pricepe de minune. În 2014, Victor Ponta şi PSD a dat prima lovitură transportatorilor prin aberanta supra-acciză aplicată carburanţilor, mii de angajaţi ajungând să îngroaşe rândul şomerilor. Din anul 2015 şi până în prezent tarifele ameţitoare pentru RCA i-a îngropat practic pe cei care derulau activităţi în acest sector. Este la mintea cocoşului că toate aceste majorări de tarife fie închid firmele de transport, fie se duc direct în preţul de transport, care oricum era extrem de mare”, a adăugat Bălan.

El a mai arătat că nici nu vrea să se gândească la ce preţuri vor ajunge bunurile produse în sudul ţării, tocmai la noi, în nord, în Bucovina.

„Dacă până acum judeţele din Bucovina erau oricum ocolite de investitori din cauza unui infrastructuri de transport precare şi de costurile mari determinate de distanţa faţă de Bucureşti, acum chiar că ne putem lua gândul că viaţa bucovinenilor se va schimba în bine şi că cineva ar dori să investească bani şi să creeze locuri de muncă bine plătite”, a menționat deputatul sucevean.

El consideră că dacă nici unii, nici alţii nu au soluţii, atunci fie Liviu Dragnea să-i demită pe toţi cei responsabili din ASF, fie PSD să-şi asume că a mai dat o lovitură năucitoare mediului de afaceri din România.


Intră acum și în grupul de