Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici: Aurel Olărean și-a depus candidatura pentru Senat


Intră acum și în grupul de

Liderul județean al PMP Suceava, Corneliu Popovici si președintele interimar al Organizației Municipale Suceava a PMP, Marian Andronache, sustin o conferinta de presa la sediul PMP Suceava.

Corneliu Popovici si Marian Andronache

Corneliu Popovici:

”La finele saptamanii trecute, PMP Suceava a inaintat propunerile de candidaturi pentru alegerile parlamentare. Am parcurs o etapa cu colegii nostri.

Urmeaza ca in perioada urmatoare, conducerile organizatiilor judetene sa fie chemate la Bucuresti, si posibil si candidatii si sa se stabileasca ordinea pe liste.

In tot ce a facut pana acum PMP a ales variantele cele mai bune pentru o constructie politica noua si asa vom face si acum.

Aurel Olărean si-a depus candidatura pentru Senat. La Camera sunt depuse candidaturile lui Corneliu Popovici si  Cristian Sidor. Avem șapte tineri si cinci femei.

Candidatii sunt din tot judetul si sunt si din partea UNPR, dar si cu state vechi in PMP. Dupa ce se va decide, vom informa ordinea pe liste.

Am convenit cu toti candidatii, indiferent de ordinea pe lista, sa faca echipa si nu vom face diferenta in timpul campaniei.

Tribunalul Bucuresti a aprobat fuziunea cu UNPR. E un capitol incheiat desi au fost cateva contestatii. E un pas in fata.

BExJ si cei 22 de candidati vor tine intalniri zonale. Prima va fi la Dorna, iar pe 6 octombrie, la Suceava. E un pas pentru organizare si motivare.

As vrea ca invatamantul sucevean sa intre pe un fagas normal. In urma cu doua saptamani am solicitat autoritatilor sa explice ce e cu autorizarea scolilor.

PMP sustine numirea directorilor de scoli prin concurs, care sa fie scos in afara politicului. Invatamantul trebuie sa fie superior fata de ce e acum.

De 20 de ani invatamantul si cei care il conduc numiti politic au un rol important in ce insemana rezultatul alegerilor si asta nu aduce beneficii scolii.

Ma asteptam ca in cazul de la Salcea, presedintii PNL si PSD sa ia pozitii fata de ce s-a intamplat la Salcea. PSD pentru ca manageriaza politic ISJ. PNL trebuia sa isi asume ce s-a intamplat acolo cu primarul lor. Le cer public presedintilor PSD si PNL sa trateze cu seriozitate cazul de la Salcea.”

Marian Andronache:

”Suceava are nevoie de crese si de gradinite. Sunt multe cereri in fiecare an si avem nevoie de crese si de gradinite cat mai repede. Au aparut firme care se intereseaza de oportunitati de afaceri in oras. Eu sunt foarte deschis pentru astfel de investitii. Am avut discutii cu firme germane.

Ei doresc o hala de 10.000 de mp ca sa faca productie, cablaje electrice auto. E o firma recunoscuta mondial ce activeaza in 32 de tari.

E vorba de LEONI Group. E timpul ca firmele de prestigiu sa vina si la noi pentru ca in Ardeal e o criza a fortei de munca.

Consider ca ar fi un mare avantaj pentru municipiu sa ii aducem la Suceava. Fac un apel la cei care au firme private si au hale sa le puna la dispozitie.

Daca am fi avut un parc industrial la Suceava era foarte bine acum cu cei de la Leoni. Dar nu avem.”


Intră acum și în grupul de