Un sucevean cu experiența în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților vrea să candideze independent pentru Camera Deputaților


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care susține că are o experiență de peste 20 de ani de administrator în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și-a anunțat intenția de a candida independent pentru o funcție de deputat în județul Suceava și a început o campanie on-line de strângere de semnături de susținere.

Potrivit unui comunicat, Costel-Ioan Cioban își dorește să devină candidat independent la alegerile parlamentare din 2016, reprezentând judetul Suceava, având nevoie de aproape 6000 de semnături de susținere pentru înregistrarea candidaturii.

Potrivit comunicatului, pentru a deveni candidat independent el trebuie să treacă „Testul de 1%”, și anume acela de a strânge numărul de semnături necesare: 1% din totalul cetățenilor cu drept de vot din județul Suceava. Numărul cetățenilor cu drept de vot în județul Suceava este de aproximativ 582.000 iar numărul de semnături necesare pentru a ajunge pe buletinele de vot este de cel puțin 5.820.

costel-cioban

„Pentru un candidat independent este un test dificil spre imposibil. Doar cu ajutorul dumneavoastră, al locuitorilor judetului Suceava, Costel-Ioan Cioban poate ajunge pe unul dintre locurile din Camera Deputaților pentru a vă reprezenta interesele. Doar cu ajutorul dumneavoastră va reuși să strângă numărul necesar de semnături pentru a putea să își depună candidatura, iar în iarnă să apară pe buletinele de vot”, se menționează în comunicatul prin care se anunță intenția acestuia de a candida.

Dacă va reuși să-și înregisteze candidatura, Cioban va avea nevoie de 10 la sută din voturile sucevenilor, ceea ce la o prezență de circa 50 la sută înseamnă 30.000 de voturi.

Costel-Ioan Cioban este doctor în Științe Economice și are o experiență de peste 20 de ani ca și administrator în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Lucrând într-o zonă în care a întâlnit oameni din toate clasele sociale, a avut ocazia să privească îndeaproape problemele cu care ne confruntăm cu toții, zi de zi, se arată în caracterizarea acestuia transmisă presei.

 

„Nu a fost implicat politic până în prezent, însă numărul mic al persoanelor suficient de bine pregătite în structurile care ne conduc, precum si diversele probleme, lipsuri si neajunsuri ale tuturor claselor sociale, l-au făcut să se hotărască că e momentul să se implice, să își pună în folosul comunității cunoștințele și experiența”, se mai arată în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de