Partidul Verde Suceava cere Consiliului Județean să organizeze referendum privind funcționarea depozitului de deșeuri din Pasul Mestecăniș


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava solicită Consiliului Județean Suceava să înceapă procedura de organizare a unui referendum local privind funcționarea gropii ecologice de deșeuri din Pasul Mestecăniș.

groapa mestecaniş

Președintele PV Suceava, Dan Acibotăriță, a solicitat, duminică, printr-un comunicat de presă ca cele două partide care consilieri în Consiliul Județean Suceava să demareze procedura de efectuarea a unui referendum în Pojorâta privind continuitatea existenței a gropii de gunoi de pe Mestecăniș.

„Dacă PSD și PNL Suceava, împreună cu primarul iubitor de natură PMP din Pojorâta, doresc să respecte regurile democrației și iubesc comunitatea locală, așa cum se declară, atunci vor demara un referendum pentru a afla ceea ce dorește populația, legat de rușinea națională de pe Mestecaniș, întitulată ”groapă ecologică”. În eventualitatea că nu vor face așa ceva, liderii partidelor PNL, PSD Suceava și primarul iubitor de natură din comuna Pojorâta, membrul PMP, sunt niște farisei”, susține Dan Acibotăriță.

Lucrările la depozitul ecologic din Pasul Mestecăniș sunt aproape finalizate, iar această investiție urmează să fie funcțională după ce se va desemna un operator în urma unei licitații.

Consiliul Local Pojorâta a emis, recent, o nouă hotărâre prin care 9 ha de teren din zonă au fost transferate Consiliului Județean Suceava în vederea punerii în funcțiune a depozitului ecologic din Pasul Mestecăniș după ce o hotărâre din 2010 a fost anulată de instanță la începutul acestui an.

Reprezentantul localnicilor din zona respectivă, Aristide Maxim, a anunțat că va ataca în instanță și noua hotărâre a CL Pojorâta susținând că aceasta nu respectă ceea ce a decis instanța și că a fost emisă deși în urma consultării publice s-a constatat că locuitorii nu sunt de acord cu această investiție în actuala locație.


Intră acum și în grupul de