Legea senatorului Neculai Bereanu prin care se decontează sumele cheltuite pentru analizele din pachetul medical de bază, a fost votată în Senat

Legea senatorului PSD de Suceava Neculai Bereanu prin care se decontează sumele cheltuite pentru analizele din pachetul medical de bază, a fost votată în Senat.

Bereanu a declarat pentru News Bucovina că salută decizia plenului Senatului de a vota această inițiativă legislativă și și-a exprimat încrederea că legea va fi adoptată în aceeași formă de Camera Deputaților care este cameră decizională.

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a inițiat o lege de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prin care se prevede că asiguraţii vor putea deconta sumele cheltuite pentru analizele din pachetul medical de bază.

Potrivit lui Bereanu, Legea 95/2006 prevede, între altele, drepturile pe care le au asiguraţii din prima zi de îmbolnăvire, sau accident până la vindecare.

Senatorul social-democrat a precizat că există multe situaţii în care asiguraţii trebuie să facă investigaţii, dar că laboratoarele respective îi programează pentru o dată ulterioară întrucât a fost depăşit plafonul alocat, situaţie în care aceştia sunt obligaţi să achite contravaloarea analizelor efectuate.

bereanu1

Bereanu a arătat că prin iniţiativa sa legislativă, în aceste cazuri, asiguraţii vor putea deconta ulterior contravaloarea investigaţiilor medicale.

Potrivit expunerii de motive, în vederea preîntâmpinării dificultăţilor cu care se confruntă asiguraţii, dificultăţi legate de cele mai multe ori de efectuarea investigaţiilor din cadrul pachetului de servicii medicale de bază pentru specialităţile paraclinice, iniţiatorul propune introducerea unei noi litere la alineatul 2 al ar 230 din Legea 95/2006, prin care aceste investigaţii se fac cu decontarea ulterioară.

„Considerăm că această propunere legislativă vine în sprijinul asiguraţilor sistemului de sănătate publică în sensul simplificării accesului acestora la pachetul de servicii medicale de bază”, susține Bereanu. (N.B.)