PSD Suceava analizează dacă să-l suspende pe Gheorghe Flutur din funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că nu pune în aplicare hotărâri ale CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul de consilieri județeni ai PSD Suceava analizează oportunitatea de inițiere a procedurii de suspendare a președintelui Consiliului Județean Suceava, în conformitate cu prevederile Legii administrației publice locale, a anunțat PSD Suceava într-un comunicat de presă.

flutur consiliu judetean harasim balan lungu (11)

În comunicat se arată că acest demers are ca fundament atitudinea președintelui Gheorghe Flutur care  ignoră în mod repetat faptul că are obligația de a pune în aplicare hotărârile Consiliului Județean, așa cum prevede legea mai sus menționată.

„Astfel, în cele aproape cinci luni de mandat, mai multe hotărâri adoptate de Consiliul Județean nu au fost duse la îndeplinire cu toate că au fost considerate ca fiind foarte importante pentru dezvoltarea economică, culturală, socială a județului Suceava. Motivul a fost, în mod evident, faptul că aceste hotărâri nu au avut paternitatea PNL-PDL Gheorghe Flutur, ci au fost promovate, la momentul respectiv, de consilierii PSD care dețineau majoritatea”, se arată în comunicat.

Totodată, PSD Suceava subliniază că situația privind participarea la Târgul de la Bergamo este atipică.

„În prezent asistăm la o situație complet atipică în care președintele Gheorghe Flutur se gândește să reanalizeze  punereaîn aplicare a unei hotărâri adoptate de majoritatea consilierilor PNL-PDL din Consiliul Județean. Este vorba de proiectul de hotărâre care se referă la participarea unei delegații extrem de numeroase a Consiliului Județean, în luna octombrie,  la așa-zisul Târg de turism de la Bergamo (de fapt participarea la o acțiune electorală mascată, la invitația vicepreședintelui PNL Diaspora, Robert Răducescu). Consilierii PSD s-au opus acestei deplasări, explicând prin liderul lor, dl. Cătălin Nechifor, că nu este firesc a se cheltui din banii publici o sumă importantă (92500 lei) pentru participarea la un târg de bunuri de larg consum , în defavoarea participării, în februarie, la un alt târg, tot la Bergamo, cu specific turistic, în care se va putea promova, cu adevărat,  potențialul turistic al județului”, se arată în comunicat.

PSD Suceava așteaptă motivarea lui Gheorghe Flutur pentru această decizie.

„Consilierii PSD vor monitoriza modul în care președintele Gheorghe Flutur  va explica de ce nu pune în aplicare o hotărâre adoptată, în mod obedient și nejustificat, de majoritatea formată de colegii săi de partid, în Consiliul Județean și de ce nu a ținut cont de sugestiile sau amendamentele formulate pertinent de consilierii PSD ( element esențial pentru instalarea unui climat de normalitate în Consiliul Județean)”, se arată în comunicat.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de