Cei 307 candidați suceveni pentru funcţiile de director şi director adjunct în școlile sucevene dau proba scrisă, miercuri, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava au fost validate 307 dosare de înscriere la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava, iar proba scrisă a concursului urmează să se desfăşoare, miercuri, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, desemnat Centru special de organizare şi desfăşurare a probei scrise de către ISJ Suceava.

examen

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina că MENCŞ şi-a dat acordul pentru validarea celor 15 dosare de înscriere la concurs ale candidaţilor respinşi, iniţial, fie din cauza prezentării unor documente incomplete, fie pentru lipsa unor documente.

Lazăr a spus că ISJ Suceava publicat deja lista privind rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar sucevene, astfel că în judeţul Suceava au fost validate 307 dosare de înscriere. Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava a precizat că, în cursul dimineţii de marţi, a avut loc tragerea la sorţi a profesorilor supraveghetori.

El a mai spus că proba scrisă a acestui concurs se va desfăşura, miercuri, 12 octombrie 2016, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, între orele 10,00-12,00, accesul candidaţilor în sălile de concurs fiind prevăzut pentru intervalul orar 09,00- 09,30.

Lazăr a spus că până la ora 11, 00 este prevăzută sosirea membrilor comisiilor de concurs din judeţ, iar începând cu ora 12,30 va avea loc evaluarea candidaţilor în prezenţa membrilor comisiilor judeţene şi din şcoli.

ISJ Suceava a publicat pe site-ul instituţiei câteva recomandări în vederea bunei desfăşurări a concursului de ocupare a funcţiei de director şi director adjunct, astfel că atât candidaţilor, cât şi membrilor comisiilor de concurs li s-a recomandat să găsească şi alte variante de parcare a autoturismelor în afara centrului special de concurs de la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, iar la prezentarea în centrul de concurs să aibă asupra lor documentele de identitate.

Într-un număr de 27 de școli sucevene nu s-au înscris candidați la concursul pentru ocuparea funcției de director, iar pentru opt posturi de director adjunct nu s-au înscris candidați.

Potrivit Calendarului organizării și desfășurării concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar (Ordin OMENCȘ 5080 / 31 august 2016) în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2016 a avut loc înscrierea candidaților iar în data de 7 octombrie 2016 s-au afişat rezultatelor verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere, în timp ce  proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016.

Proba de evaluare a CV –ului și proba de interviu vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, iar afișarea rezultatelor concursului va avea loc în data de 18 noiembrie 2016.

În judeţul Suceava sunt scoase la concurs 213 posturi de director şi 70 de posturi de director adjunct.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de