PSD Suceava: Dacă Ion Lungu nu efectuează plățile și sucevenii vor rămâne fără căldură va fi exclusiv din cauza lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava susține că Ion Lungu și partidul din care face parte încearcă din nou să îi păcălească şi să îi dezinformeze pe suceveni în ceea ce privește termoficarea după ce în ședința de joi a Consiliului Local Suceava nu s-a obținut o majoritate de voturi în cazul unui proiect de hotărâre care stabilea alocarea în avans de bani pentru achiziționarea de lemn pentru centrala de termoficare a orașului.dan ioan cusnir

Liderul PSD municipal Suceava, Dan Ioan Cușnir, arată într-un comunicat de presă că joi, PNL și Ion Lungu au încercat să promoveze o Hotărâre de Consiliu Local, scrisă pe genunchi, prezentată în fugă pe ordinea de zi suplimentară, adusă în sală în timpul şedinţei, fără nici o anexă justificativă.

„Ion Lungu şi Lucian Harsovschi, (eternul şi fascinantul cuplu de primar şi viceprimar al Sucevei) au vrut să plătească în avans subvenţia pentru căldura aferentă lunilor octombrie-decembrie 2016, estimată de Thermonet la peste 5.000.000 lei şi neconfirmată, neasumată de către specialiştii din Departamentele de Specialitate din Primăria Sucevei”, se arată în comunicat.

Dan Ioan Cușnir subliniază că Ion Lungu şi „PDL-ul” se fac că nu cunosc prevederile Legii 2015 a administraţiei publice locale, unde se prevede că nu intră în atribuţiile C.L. ordonanţarea plăţilor, iar plăţile sunt exclusiv în atribuţiile ordonatorului de credite adică în atribuţiile primarului Ion Lungu.

„Consiliul Local a aprobat cuantumul subvenţiilor, Ion Lungu trebuind să ducă la îndeplinire această hotărâre, efectuând plăţile. Daca Ion Lungu nu efectueaza plațile si Sucevenii vor rămâne fără căldură va fi exclusiv din cauza lui Ion Lungu”, se mai arată în comunicat.

În comunicat, PSD Suceava susține că CL Local Suceava nu are nici o relaţie economică cu producătorul de energie termică (Bioenergy) ci doar cu agentul economic care asigură transportul şi distribuţia energiei (Thermonet).

„Suspiciunea noastră este că Ion Lungu a instigat la votarea acestei Hotărâri de CL, pe care o considerăm ilegală, pentru a masca o plata care în final să ajungă la Bioenergy, nu la Thermonet cu care CL are o relaţie economică. Ca orice alt operator economic privat, producătorul de energie termică sau distribuitorul energiei pot apela la un credit bancar de producţie urmând că Primăria să deconteze ulterior, la termen, subvenţiile”, explică Dan Ioan Cușnir.

El susține că aceasta este o nouă încercare a lui Ion Lungu de a arunca responsabilitatea nepriceperii sale din ultimii 13 ani pe umerii Consiliului Local.

„Ion Lungu şi PDL-ul au îngropat în  aceşti 13 ani sistemul de termie din Suceava iar acum vor să cârpească prin măsuri ilegale cu efect doar pe termen scurt. După 13 ani de Ion Lungu, Lucian Harsovschi şi PDL, după ce sute de milioane de euro au fost îngropate în termie, Sucevenilor li se spune ”veţi avea căldură în această iarnă”. Dar iarnă viitoare, dar peste 10 ierni cum va fi?”, adaugă Cușnir.

El menționează că acesta nu este un caz izolat și că aceasta a fost “strategia de dezvoltare” PDL-istă a Sucevei.

„În aceşti 13 ani de când Ion Lungu conduce Suceava, stadionul din Areni, preluat de către Ion Lungu în 2004 cu toate omologările necesare meciurilor în prima divizie, a ajuns într-o stare jalnică. În cazul în care Suceava va avea echipă în prima Ligă de fotbal, stadionul din Areni NU va putea fi omologat. Deci în 13 ani, Ion Lungu a îngropat cu bună ştiinţă stadionul din Areni iar acum încearcă să îi păcălească pe Suceveni cu cârpeli, închiriind pentru 2 ore o nocturnă pentru care s-au plătit 50.000 euro din fondul de rezervă al Primăriei”, mai susține Dan Ioan Cușnir.

Liderul organizației municipale PSD Suceava îl întreabă pe Ion Lungu de ce de ce absolut toate capitalele de judeţ din jurul nostru (Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bistriţa, Iaşi, Bacău) au stadioane moderne, omologate, cu nocturnă şi Suceava nu are.

„Merita frumoasa şi inimoasa echipă a Sucevei să evolueze pe un gazon decent, într-un stadion modern cu nocturnă proprie? Meritau sucevenii să fie mândrii şi de stadionul lor, nu doar de echipă?”, se mai întreabă Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de