Suceveanul Andi Grosaru vrea să preia locul de deputat al minorității italienilor din România, funcție deținută de tatăl său trei mandate


Intră acum și în grupul de

Fiul fostului deputat al minorității italiene din România, Mircea Grosaru, Andi Grosaru, este singurul candidat al Asociației Italienilor din România-RO.AS.IT. la alegerile parlamentare din 11 decembrie, candidatura sa fiind acceptată de Biroul Electoral Central.

grosaru
sursa foto RO.AS.IT.

Andi-Gabriel Grosaru este secretarul general al Asociației Italienilor din România-RO.AS.IT. în timp ce mama sa, Ioana Grosaru, este președintele asociației.

Tatăl lui Andi Grosaru, Mircea Grosaru, a fost președinte al Asociației Italienilor din România-RO.AS.IT. și a fost deputat al minorității italiene din 2004 până în februarie 2014 când a murit la Spitalul Județean Suceava în urma unui infarct grav.

Mircea Grosaru a pus bazele acordului de colaborare dintre Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. și Partidul Democrat European, proiect continuat de către fiul său, Andi-Gabriel Grosaru, prin aderarea asociației la acest partid în decembrie 2014.

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. – a fost înfiinţată în anul 1993, la Suceava, din iniţiativa unui grup de descendenţi ai emigranţilor italieni stabiliţi în zona Bucovinei.(N.B.)

andi-grosaru

 


Intră acum și în grupul de