Balan: Ne propunem dublarea salariilor medicilor de a doua zi de guvernare, iar în patru ani ale profesorilor și asistenților. Cu siguranță va fi finanțare


Intră acum și în grupul de

„La sănătate ne propunem dublarea salariilor medicilor. E un lucru extrem de important pe care ne propunem să-l realizăm de a doua doua zi de guvernare”, a declarat, vineri, vicepreședintele regional al PNL, deputatul Ioan Balan.

ioan-balan

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul partidului în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, el a arătat că, de asemenea, PNL își propune în același timp, dublarea salariilor asistentelor într-un interval de patru ani de zile.

„Lucrul acesta este un lucru realizabil și nu-l spunem doar așa, în campanie electorală”, a spus Balan, precizând că proiectul național „Casa medicului”, care a început din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei, este un proiect ce funcționează și este inclus în programul de guvernare, urmând să fie făcute câteva sute de astfel de case la nivel național.

 

Totodată, Balan a adăugat că și în educație PNL se gândește la profesori, și că în patru ani ar urma dublarea salariilor acestora.

Întrebat de ce PNL s-a pronunțat împotriva majorării cu 15 la sută a salariilor din sistemul de sănătate și educație susținând că nu există finanțare, Balan a explicat că în programul de guvernare al PNL se identifică și sursele de finanțare.

„Cu siguranță va fi finanțare. Avem capacitatea de a finanța”, a spus Balan.

La rândul său, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în ceea ce privește creșterea salariilor din sănătate și educație, a fost greșită „modalitatea prin care PSD și Dragnea au procedat pe repede-nainte, în buza campaniei electorale” în condițiile în care PSD a avut la dispoziție patru ani să o facă.

„Ne transformăm în Cântarea României, cu care este mai de treabă cu populația. Nu putem lăsa un așa derapaj să se întâmple”, a spus Flutur care a menționat că nu s-a arătat sursa de unde se poate asigura această majorare.flutur-balan

El a spus că există soluții pentru dublarea salariilor medicilor pentru că trebuie stopată plecarea acestora din țară, iar în patru ani pentru asistenții medicali și profesori.

Liderul liberal a mai declarat că există sursă de finanțare pentru aceste propuneri.

„Noi avem o simulare în ceea ce privește aceste majorări și nu sunt pe picior, cum face PSD”, a conchis Gheorghe Flutur. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de