Cum devine 3 mai mic de 2 la PNL Suceava. Partidul a montat mai multe afișe decât prevede legea, dar liberalii susțin că au făcut o favoare


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a lipit pe toate panourile electorale în noaptea de joi spre vineri câte trei afișe electorale, uneori câte patru, deși legea prevede explicit că numărul maxim de afișe electorale pentru un competitor politic este de două pe panou, dar liderii liberali suceveni susțin că au afișat mai puține materiale electorale decât prevede legislația.

afis-electoral

Primarul Sucevei, Ion Lungu, lider al organizației municipale PNL Suceava, a explicat într-o conferință de presă că de fapt PNL Suceava a lipit mai puține afișe electorale decât numărul maxim stabilit de lege.

El a menționat că într-un loc de panotaj sunt câte trei panouri pentru a fi lipite afișe electorale și că aceasta înseamnă că ar fi putut lipi șase afișe electorale pe o parte, dar că au lipit doar trei afișe, respectiv jumătate din cât prevede legislația.

„Noi am pus trei afișe pe un panou, dar am lăsat libere celelalte două panouri. Deci am afișat la jumătate decât de permite legea”, a spus Lungu.

El a arătat că pe panourile electorale se pot lipi afișe electorale pe ambele fețe și că din cele 12 afișe care ar fi putut fi lipite au fost amplasate doar șase afișe, câte trei pe câte o față a unui singur panou.

„Am pus doar șase afișe, din respect pentru celelalte partide politice care au posibilitatea să afișeze. Am fost primii care am ieșit la afișaj și am afișat la jumătate”, a spus Lungu.

Întrebat de ce totuși a făcut „o șmecherie” pentru a aplica trei afișe în loc de două pe un panou deși legea prevede expres că se pot lipi doar două, Lungu a spus că nu e nici o șmecherie.15056282_10154053199327361_1543840862168087316_n

Președintele organizației județene PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a susținut și el că nu e nici o șmecherie.

El a spus că trebuie privite cele trei panouri ca un panou întreg, dar și în aceste condiții numărul de trei afișe e mai mare de două afișe.

„Luați în seamă panoul ca un singur panou, ca un întreg, pentru că altfel puteam pune 12 afișe. Suntem acolo, suntem discreți și vom rămâne discreți”, a menționat Flutur.

Celelalte formațiuni au amplasat câte două afișe, în timp ce PNL a montat grupuri de trei afișe sau chiar patru.(Alin Dima)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de