Două autoutilitare ce transportau lemn confiscate de polițiștii suceveni. Aproape o sută de amenzi au fost aplicate în urma unei acțiuni de verificare a transportatorilor


Intră acum și în grupul de

Aproape o sută de sancțiuni au fost aplicate, iar două autoutilitare au fost confiscate de polițiștii suceveni în cadrul unei ample acțiuni de verificare a transportatorilor de mărfuri și persoane.

Politia masina (10)

Poliția Suceava arată că siguranţa transportului de mărfuri şi persoane reprezintă un segment distinct şi deosebit de important  în contextul general al siguranţei rutiere, iar nerespectarea legislaţiei în domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

În acest context, în ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier, fiind dispuse măsuri pentru identificarea celor care încalcă atât legislaţia rutieră cât şi legislaţia privind derularea unor activităţi economice asociate transportului de mărfuri şi persoane.

Astfel, în cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică și reprezentanţi ai I.S.C.T.R. Suceava, au organizat o acţiune pe raza judeţului, pe linia respectării legislației din domeniul transporturilor de persoane şi mărfuri.

În cadrul acţiunii au fost verificate 204  mijloace de transport persoane și mărfuri și alte mijloace auto, fiind aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 49.040 lei, confiscate bunuri în valoare de  34.150 lei și indisponibilizate şi confiscate şi două autoutilitare.

Tot în cadrul acţiunii au fost suspendate trei permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava exemplifică cu un transportator de lemn care a fost oprit de o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, pe DJ 209A din comuna Cornu Luncii.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport, pentru cantitatea de 1,75 m.c. cherestea de esență răşinoase.

Materialul lemnos, în valoare de 787,5 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar autoutilitara fost indisponibilizată la sediul poliției.

Tot joi,  în jurul orelor 10.50, un echipaj mixt, format din polițiști ai Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice și Ordine Publică Suceava, a oprit pentru control, pe strada Gheorghe Doja, din cartierul Burdujeni, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Vereşti, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport, pentru cantitatea de 3,12 m.c. lemn de foc, de esență fag.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar autoutilitara fost indisponibilizată la sediul poliției.(N.B.)


Intră acum și în grupul de