Flutur spune că Ioan Stan e „satrap politic”, iar Bălan îl acuză că face presiuni pe silvicultori și directori de școli. Stan spune că sunt invenții și le cere demisia dacă nu-și pot susține acuzele


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional PNL deputatul Ioan Bălan l-a acuzat pe liderul PSD Suceava, Ioan Stan, că face presiuni asupra șefilor de ocoale silvice și directorilor de școli pentru a oferi sprijin PSD în campania electorală, dar președintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a negat orice astfel de discuție și a subliniat că va demisiona și din funcție și se va retrage de pe lista de candidați dacă o asemenea acuză va putea fi susținută.combine_images

 

Bălan a spus într-o conferință de presă că face un apel la toți cei implicați ca actori în campania electorală să respecte legislația și să se respecte reciproc.

„Câțiva colegi ni s-au plâns că în județ se întâmplă lucruri care nu ar trebui să se întâmple. E o veche meteahnă a PSD ca instituțiile statului să fie călărite de cei care vremelnic ocupă niște funcții și prin amenințare să se implice în campanie electorală”, a spus Bălan.

El a spus că președintele PSD Suceava Ioan Stan împreună cu candidatul PSD pentru Camera Deputaților, Emilian Havrici, au luat la rând toate ocolelele silvice și le-a spus șefilor că din 12 decembrie vor fi „tătucii” acestei țări și că vor fi evaluați la finalul campaniei electorale după munca depusă în campanie.

„Eu știu că acești oameni, funcționari fiind,  sunt plătiți să-și facă activitatea la serviciu și mai puțin de ceea ce trebuie să facă în timpul liber”, a spus Bălan.

El a menționat că o situație asemnănătoare ar fi și în  învățământ unde sunt amenințați, directorii.

Potrivit lui Bălan, în ceea ce privește directorii de școli, președintele PSD Suceava și inspectorul școlar general adjunct, Cristian Cuciureanu, ar fi cei care ar pune presiune.

„Un funcționar public nu trebuie să fie implicat în campanie electorală. Cei din PNL nu se vor implica în campania electorală”, a spus Bălan.

La rândul său, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur a spus că toate aceste „episoade triste” cu amenințări în teritoriu, cu vorbitul în șoaptă, cu șefi de instituții ale statului numiți politic trebuie să devină istorie.

„Văd că unii politicieni nu înțeleg. Orice presiune, orice amenințare, sunt convins că va crea reacție adversă. Lăsați lumea liberă să gândească să voteze, lăsați lumea să se manifeste că e dreptul fundamental al omului, libertatea și nu încercați să puneți tipare. Noi, liberalii, nu vom face acest lucru”, a spus Flutur.flutur-balan

El a spus că există o marotă pe care o folosește PSD: „Uitați-vă în sondaje că venim! Pă nu ați plecat”, a spus Flutur.

El a arătat că sunt directori de instituție care se implică în asemenea acțiuni.

„Fata Morgana a sondajelor de opinie și a exit-poll-urilor cu care au aburit populația în campanii electorale li s-a întors împotrivă. Nu așa se face și nu așa se câștigă voturi. E problema lor, dar nu se poate să fii satrap politic, să iei șefi de instituții deconcentrate să faci ședințe”, a spus Flutur.

El i-a invitat pe cei din PSD să facă o întâlnire într-o sală de cămin cultural despre probeleme grave ale județului Suceava nu despre mașinăria de vot.

Pe de altă parte, președintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a declarat că ceea ce susțin liderii liberali suceveni sunt invenții.

El a spus că nu numai că nu a amenințat, sau pus presiune cu directori de școală, dar că nici măcar nu a discutat cu vreun director de școală și că nici cu șefi de ocoale silvice.

„E totul o invenție. Eu îmi dau demisia din funcția de președinte de organizație, mă retrag de pe listă dacă poate cineva să probeze așa ceva, dar le cer și celor care au făcut acuzațiile să demisioneze pentru că nu pot dovedi minciunile spuse”, a declarat Ioan Stan.

 


Intră acum și în grupul de