Corneliu Popovici(PMP), atac la Klaus Iohannis: Ne-am săturat de aroganța celor care imediat ce ocupă o funcție înaltă în stat se transformă dintr-o dată, ca broscoiul din poveste, în prinț


Intră acum și în grupul de

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a lansat, duminică, un atac la președintele Klaus Iohannis, arătând că responsabilitatea celor care ocupă înalte funcții în stat trebuie să fie față de popor, nu față de propriul interes și a subliniat că președintele ales al SUA poate cere sfaturi președintelui în funcție, președintele ales al României n-a putut, în 2014.

corneliu-popovici-3

Popovici, candidat pentru funcția de deputat, susține într-un comunicat de presă că „democrația originală” pe care România a fost obligată să o îmbrace în decembrie 1989 este ca o haină uzată, roasă în coate și găurită de molii și că au trecut aproape 27 de ani de la Revoluție, dar mentalitatea multora dintre oamenii politici nu diferă cu mult față de a celui care a lansat această sintagmă, fostul lider comunist Ion Iliescu.

„Cei mai mulți dintre noi ne-am săturat să suportăm ipocrizia în politică. Să ne mințim că lucrurile merg bine. Să ne prefacem că unii le știu pe toate, precum nimeni altcineva.  Că nu mai e nevoie de sfatul sau de experiența nimănui. Ne-am săturat de aroganța pe care o capătă unii imediat ce ocupă o funcție înaltă în stat, de parcă ar trece printr-o poartă fermecată și se transformă dintr-o dată, ca broscoiul din poveste, în prinț”, susține Popovici.

El adaugă că noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii a mers a doua zi după alegeri la Casa Albă și a declarat despre președintele încă în funcție că pe viitor îi va cere sfatul și că va colabora mult cu el.

„În România, ce spunea președintele Iohannis, la început de mandat? Că președintele Băsescu e un ”pensionar” și un ”postac”. Nu conta experiența acestuia, de 10 ani, la Președinție, de deputat în două legislaturi, de ministru în cinci guverne și opt ani de primar general. Primarul de la Sibiu le știa pe toate!Iată cum România  demonstrează că nu e la doar mii de kilometri distanță geografică de SUA, ci și la ani lumină distanță de democrația lor”, mai arată Popovici.

Liderul PMP Suceava consideră că trebuie ca astfel de atitudini să fie schimbate dacă se dorește intrarea în rândul lumii civilizate.

„Ca oameni politici, trebuie să fim atenți la ce ne cere poporul căruia îi cerem să ne voteze, să fim noi în slujba lui, nu invers . Dacă ne cere 300 de parlamentari, nu trebuie să facem un Parlament de 588, ca în 2012, nici de 464, ca în 2016. 300 de parlamentari au cerut 8 milioane de cetățeni la urne în 2009? 300 de parlamentari trebuie să fim. Ne cer să facem ceva așa încât să nu ne mai plece medicii. Atunci, trebuie să facem reformă reală în Sănătate, nu doar de imagine, cu simulări de mari cutremure, dar să nu fim în stare să salvăm 64 de vieți după Colectiv. Ne cer să le asigurăm locuri de muncă? Să începem, atunci, cu tinerii de 16 – 35 de ani și să le garantăm un prim loc de muncă, nu un prim ajutor de șomaj”, mai susține Popovici.

El consideră că responsabilitatea oamenilor politici care ocupă funcții înalte în stat e uriașă și trebuie tratată cu seriozitate.

„Dacă nu conștientizăm acest lucru și vom merge, ca și până acum, atenți doar la imagine, plini de noi înșine, dar goi de conținut, trecând prin mulțimea doborâtă de necazuri și nevoi, cui ne vom mai adresa peste zece ani?”, se întreabă în finalul comunicatului, Corneliu Popovici.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de