LIVE: Lansarea candidaților PNL Suceava la alegerile parlamentare, în prezența Alinei Gorghiu


Intră acum și în grupul de

Lansarea candidatilor PNL de la Casa Culturii din Suceava a inceput in prezenta presedintelui PNL, Alina Gorghiu.

lansare-candidati-pnl

Alaturi de liderul liberal, pe scena mai sunt prezenti primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, parlamentarii PNL de Suceava si candidatii pentru alegerile din 11 decembrie.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur:

”Eram obisnuiti mai cu forta si mai cu melodii si cu steaguri, trebuie sa ne adaptam situatiei noi si facem ce trebuie sa facem din punct de vedere al recuzitei, dar vom veni cu idei si cu solutii.”

Ion Lungu, primarul Sucevei, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PNL:
”Azi e o zi importanta pentru PNL. Avem o echipa puternica si mizam pe un scor cat mai mare. Avem potential si resurse pentru doi senatori si sase deputati.”

Surprinzator pentru multa lume, prezentarea echipei de candidati e facuta de primarul Sucevei, Ion Lungu.pnl-candidati-13

”Avem un presedinte puternic la Suceava, iar Gheorghe Flutur, in patru luni a facut cat altii intr-un mandat. Suntem oameni seriosi si ne tinem de cuvant.

PSD vrea sa dea salarii si sa taie taxe. PSD cica e bun si PNL e rau, dar eu spun altfel, PSD merge inapoi, PNL merge inainte!

Trebuie sa punem tot timpul ceva in loc. Ce s-a intamplat e o actiune populista, singura solutie pentru Suceava e Dacian Ciolos premier.

Fac apel la suceveni sa dea un vot util, sa mergem in aceasi directie ca la judet si municipiu. Suceava inainte, Bucovina inainte, Romania inainte, PNL victorie!”

Dumitru Pardau, deputat, prim-vicepresedinte coordonator al organizatiei judetene Suceava a PNL:

”E un moment deosebit, dar diferit. E pentru prima data in 12 ani cand fac un apel sa sprijiniti echipa PNL, echipa din care nu fac parte.pnl-candidati-38

Acum 12 ani, mi s-a dat o sansa sa fiu parlamentar si ii multumesc lui Gheorghe Flutur. Multumesc colegilor din PNL ca m-au votat si colaborarii cu primarii.

Acum sase luni, ii spuneam doamnei Gorghiu ca vom castiga judetul si Suceava. Chiar daca nu candidez, sustin in totalitate echipa PNL si raman om de dreapta.”

Daniel Cadariu, candidat PNL la Senat:

”Pe scena se afla echipa PNL care va castiga alegerile parlamentare la Suceava. E o echipa extrem de bine echilibrata intre tinerete si maturitate.pnl-candidati-29

Trebuie de amintit oamenilor ca intre 2008-2012 , sub Gheorghe Flutur, s-au realizat investitii in judet de un miliard de euro. Din pacate pentru Suceava, a venit perioada cand patru ani a fost condus judetul de PSD si s-a asternut linistea si un somn adanc.

In patru luni de la alegerea lui Flutur, zeci de proiecte au fost deblocate sau terminate. In paralel, a fost relansata promovarea judetului in tara si peste hotare.

PNL propune o infuzie de capital de 24 miliarde de euro in proiecte de interes public, spitale regionale, campusuri scolare.

Avem nevoie de drumul rapid cu patru benzi Siret-Bucuresti si de cel putin inca doua autostrazi. PNL propune masuri economice si fiscale care sa relanseze economia.

PNL Suceava poate trimite in Parlament sase deputati si doi senatori, iar rolul nostru va fi sa votam un Guvern PNL condus de Dacian Ciolos.

Tarile din jurul nostru au viziuni economice pro-ruse si exista pericolul sa ne intoarcem in lagarul rosu, dar PNL nu va permite asta.”

Radu Surugiu, candidat PNL la Camera Deputaților:

”Fara PNL, aceasta tara nu are viitor. Trebuie sa investim mai mult in tineri si in special in zona de IT.”pnl-candidati-17

Angelica Fador, candidat PNL la Camera Deputaților:

”Azi va vorbesc in calitate de primar liberal si de candidat la alegerile parlamentare. O spun cu drag si emotie, dar constienta de responsabilitatea pe care mi-o asum si de asteptarile pe care le aveti de la mine. Cunosc problemele din administratia publica locala.

Sa fim constienti ca problemele privind descentralizarea si simplificarea legislatiei sunt in atentia PNL. Primarii mai vor dezvoltarea comunitatilor rurale.

PNL e singurul partid care isi asuma o salarizare unitara pentru toti bugetarii si nu doar pentru unii. O salarizare care sa nu conduca la discrepante mari.”

Dumitru Mihalescul, candidat PNL la Camera Deputaților:

”Am convingerea ca prin ceea ce sunt si ce stiu, pot sa lupt pentru ce ne dorim cu totii, sa mergem inainte.pnl-candidati-42

Fiecare se pricepe intr-un anumit domeniu, eu stiu sa dau de lucru oamenilor. Am construit o firma puternica si benefica economiei romanesti.”

Bogdan Gheorghiu, candidat PNL la Camera Deputaților:

Sa multumim PSD-ului cand a decis ca toate casele de cultura sa fie trecute intr-o zona in care nici pana in ziua de azi nu se poate investi in ele.pnl-candidati-30

La Suceava sunt multi liberali. Suceava e o insula liberala intr-o Moldova PSD. Balan, Flutur si Lungu sunt oamenii in jurul carora ne-am coalizat la Suceava si am facut scor la locale si asa vom face si la cele parlamentare.”

Vasilica Steliana Miron, senator, candidat PNL pentru un nou mandat la Senat:

”Suntem o echipa puternica si unita. Avem cel mai bun, onest si realist program de guvernare. Avem oameni de valoare care pot gestiona banul public. PNL poate sa isi indeplineasca toate angajamentele.pnl-candidati-48

Angajamentul nostru e pentru fapte concrete si realiste.  Doar faptele vor pune Romania in miscare si vor duce Romania inainte!”

Ioan Balan, deputat, candidat PNL pentru un nou mandat la Camera Deputatilor:

”<Romania inainte> inseamna prosperitate. Romania inapoi, inseamna PSD si neputinta si rugina.

Asta a facut PSD la Suceava, neputinta si rugina. La finalul mandatului, in 2012, am lasat o Suceava in forfota si cu proiecte. Am lasat lucrarile in curs pe soseaua de centura. PSD timp de patru ani nu a reusit sa miste nimic. Macar daca puteam lua judetul de acolo de unde l-am lasat, dar nu s-a putut. PSD-neputinta si rugina, la sosea, la tevile de gaz metan.pnl-candidati-50

Acesti doi piloni care sunt Flutur si Lungu vor face diferenta la aceste alegeri generale. PSD poate doar sa vorbeasca de neputinta lor.

Garantia noastra ca tot ce ne dorim sa se intample e ca la Suceava sa avem cel mai bun scor si sa avem apoi un Guvern in frunte cu Ciolos.

Doamna Gorghiu, nu suntem misogini la Suceava si va anuntam ca va sustinem la functia de presedinte a Senatului.”

Mihaita Negura, primarul municipiului Campulung Moldovenesc:

”Nu sunt sigurul primar liberal care a beneficiat de deblocarea unor investitii importante. Ma refer direct la partia de schi de pe Rarau.

Aici e marea diferenta intre PSD si Ciolos. PSD mi-a luat 2,5 milioane de euro din buget,  iar Ciolos a semnat continuarea lucrarilor la partie.”

Gheorghe Flutur:

”Aradul e un model spre care va trebui sa tindem. Asta inseamna Bucovina inainte, spre Ardeal.

Imi cer scuze pentru frigul din aceasta sala. Mergeti spre Parlament, dragi prieteni, si va trebui sa ne ajutati sa schimbam legisatia ca sa facem ceva pentru casele de cultura.

Mi-am propus sa dau fiori reci, dar nu prietenilor.pnl-candidati-10

Sunt camarad vechi al dvs. si am facut performanta si trebuie sa stie si sefii de la Bucuresti ca lumea asteapta dezvoltare. Am facut incalzirea pentru a nu stiu cata oara in campania de la locale. Daca am castigat, s-a intamplat datorita dvs. Secretul e munca uriasa.

Cand ati avut necazuri si bucurii ne-am amestecat cu dvs si apoi voturile ni s-au intors. Nu putem insa face lucrurile singuri. Avem nevoie de Parlament. Ne-ati dat CJ in vara, dati-ne si Guvernul ca sa continuam sa facem ceva. Bucovina a fost pedepsita si cu PSD-isti la putere. Trebuie sa spunem asta oamenilor.

Am auzit de discutia pentru vize libere pentru Ucraina. Noi vrem deja sa facem actiuni comune cu fratii nostri din Nordul Moldovei. Daca vestea se confirma, inseamna foarte mult si urgenta va fi sa luptam pentru drumul expres Siret-Bucuresti.

Ciolos e reteta perfecta ca premier pentru PNL. Suntem compatibili si trebuie sa discutam dezvoltarea si sa spunem si parintilor si bunicilor ca nu putem ramane in saracie. Faceti o comparatie intre primariile conduse de liberali si de cele conduse de PSD. Azi, va provoc sa discutati cu oamenii.

Trebuie sa fim pragmatici si sa tinem mai mult la judet si sa ne batem pentru fonduri. Ne putem duela politic, dar daca interesul o cere trebuie sa uitam de cearta. PSD a transformat totul in ura si in populism. Exista o propaganda a PSD extrem de periculoasa.

Sa explicam fariseismul politic si bigamia politica pe care o practica PSD. S-au infruptat din toate proiectele, dar dintr-o data nu le mai place guvernul tehnocrat. Sa tineti minte. Nu cititi sondajele asa cum vi se dau, dati TVA-ul jos din ele. O sa fiu langa dvs. pentru ca PNL Suceava trebuie sa scoata doi cu sase.”

Alina Gorghiu, presedinte PNL:

”Oameni buni, inainte de a vrea respect fiecare dintre noi, statul roman e obligat sa dea respectul cuvenit administratiei locale si sa vina cu salarii decente daca vrem sa performam si sa indepartam coruptia.

Colegii mei vor trebui sa renunte in primele luni la pensiile speciale. Ori vrem sa fie acelasi lucru pentru toata lumea de la imunitate la salariu si pensii ori vrem sa avem privilegiati. PNL nu accepta privilegii si imunitati.pnl-candidati-54

Aveti o echipa buna si lista e foarte importanta. Am avut pretentia asta, sa fiu mandra de echipa mea ca e departe de orice suspiciune de a avea probleme cu legea.

Diferenta fundamentala dintre PNL si PSD sta in persoana premierului. Noi avem un premier desemnat deja. De partea cealalta, e un om care a facut din Teleorman un pol al saraciei. Va las sa ghiciti cine e. E Dodon? Nu! E Dragnea, cel care minte si care trebuie oprit din manipulare si minciuna.”

 

pnl-candidati-66


Intră acum și în grupul de