Repartizarea mandatelor de parlamentar în județul Suceava: doar PSD, PNL și ALDE vor avea reprezentanți în Parlament-simulare redistribuire


Intră acum și în grupul de

Repartizarea mandatelor de parlamentar în județul Suceava potrivit unei simulări după numărarea voturilor arată că doar PSD, PNL și ALDE vor avea reprezentanți în Parlament.

Astfel, din cei patru senatori, trei poziții au fost obținute în mod direct, două de PSD cu Ioan Stan și Virginel Iordache și PNL prin Daniel Cadariu.

Al patrulea mandat de senator va fi repartizat în urma redistribuirii, iar simularea unei asemenea redistribuiri arată că acesta revine ALDE, respectiv lui Ilie Niță.

Din cele zece posturi de deputați, șapte au fost obținute direct respectiv cinci funcții de deputat de PSD, pentru Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian Havrici, iar alte două pentru PNL pentru Ioan Bălan și Angelica Fădor.

Trei poziții de deputat se vor atribui prin redistribuire, iar conform simulării redistribuirii, două vor reveni PNL, pentru Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul, iar una ar reveni ALDE, pentru Alexandru Băișanu.

În aceste condiții, ALDE Suceava, care a făcut un scor de circa 6  procente obține doi parlamentari, un senator și un deputat, respectiv de 14 la sută din numărul de parlamentari, PNL care are 26 la sută din voturi a câștigat cinci parlamentari, respectiv 35 la sută din mandate repartizate județului, iar PSD care are jumătate din mandate, a obținut și jumătate din voturi. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de