Toate dozele de vaccin antigripal repartizate judeţului Suceava au fost deja epuizate


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că cele 8800 de doze de vaccin antigripal repartizate în două tranşe judeţului Suceava au fost epuizate fiind deja administrate atât persoanelor la risc, cât şi personalului medico-sanitar.

Zorescu a spus că autorităţile sanitare sucevene continuă să investigheze cazurile de suspiciune de gripă , dar că până în prezent nu au fost confirmate cazuri de gripă prin analize de laborator.

“La nivelul judeţului Suceava nu avem cazuri de gripă confirmate cu laboratorul şi nici o circulaţie de virus gripal, de aceea este încă utilă vaccinarea antigripală, iar cei care doresc să se vaccineze împotriva gripei, o pot face achiziţionând dozele de vaccin din farmacii”, a explicat Zorescu.

Potrivit DSP Suceava, în săptămâna 5-12 decembrie 2016, în judeţul Suceava s-au înregistrat  2449 de cazuri de viroze respiratorii cu 42  de internări, precum şi 589 de cazuri de pneumopatii acute cu 87 de internări.

Cele mai multe cazuri de viroze, 1484, s-au raportat în zona Sucevei, urmată de zona Rădăuţi cu 409 cazuri, iar cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea de 5-14 ani, cu 775 de cazuri de îmbolnăviri.

Tot în zona Sucevei au fost raportate şi cele mai multe cazuri de pneumopatii acute, 285, iar la aceeaşi grupă de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat cele mai multe cazuri de pneumonii.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de