BEC a publicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare. În județul Suceava PSD are jumătate din parlamentari. În urma redistribuirii, PNL obține patru deputați, iar ALDE un senator și un deputat


Intră acum și în grupul de

Doar trei partide sucevene vor avea parlamentari în următorii patru ani în județul Suceava, fiind vorba de PSD, PNL și ALDE.

În urma redistribuirii voturilor, PSD Suceava nu a obținut nici un post în plus, iar PNL a câștigat doi deputați, față de cei doi și un senator câștigați direct în timp ce ALDE a obținut un deputat și un senator.

Din cele patru posturi de senator, PSD va ocupa două poziții, iar PNL și ALDE câte una, în timp ce din cele zece posturi de deputat, PSD va avea cinci deputați, PNL patru deputați, iar ALDE un deputat.

Astfel, potrivit datelor finale publicate de Biroul Electoral Central, PSD va avea doi senatori, Ioan Stan și Virginel Iordache, iar PNL și ALDE câte un senator, respectiv Daniel Cadariu și Ilie Niță.

Din cei zece deputați, PSD va avea cinci, Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian Havrici.

PNL va avea patru deputați, respectiv Ioan Bălan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescu.

ALDE va avea un singur deputat, Alexandru Băișanu.

 


Intră acum și în grupul de