Zeci de polițiști au fost implicați în căutarea a trei copii fugiți de acasă


Intră acum și în grupul de

Zeci de poliţişti au fost implicaţi în căutarea şi găsirea a trei copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani, care au plecat de acasă profitând de lipsa de supraveghere din partea reprezentanţilor legali. Minorii au fost găsiţi în Pașcani în timp ce cerșeau.

Potrivit Poliției Județene Suceava, timp de două zile, mai mult de 50 poliţişti au fost angrenaţi  în activităţi de căutare a unor copii care, lăsaţi nesupravegheaţi, practică cerşetoria.

Este vorba despre trei copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani, din comuna Hânţeşti, județul Suceava şi comuna Stăuceni, județul Botoșani, toţi fără forme legale în municipiul Suceava, au plecat de la domiciliile lor în data de 12 decembrie şi nu au mai revenit.

După căutări intense şi activităţi investigative aceştia au fost localizaţi şi identificați pe raza municipiului Pașcani, județul Iași.

Cei trei minori au fost audiaţi în prezenţa reprezentanţilor legali și au declarat că plecarea lor de la domiciliu a fost voluntară şi pe întreaga perioadă nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a celor doi reprezentanţi legali ai minorilor  întrucât nu au luat măsurile necesare în vederea împiedicării copiilor de la fapte de vagabondaj.

Sursa citată menționează că în condițiile în care cei trei copii au vârste de până în 14 ani, iar la ultimele două dispariţii au părăsit zona de siguranţă cunoscută de ei, fiind identificaţi în municipiul Paşcani,  aspect ce generează o temere cu privire la acești copii cât şi gradul ridicat de victimizare la care sunt expuşi, a fost sesizată DGASPC Suceava pentru a dispune de urgență măsuri legale conform competenței.

 


Intră acum și în grupul de