Dan Ioan Cușnir(PSD) : Ion Lungu face conferință de presă când primește număr de înregistrare la o cerere și crede că modernizarea înseamnă pavele. Primarii serioși fac conferințe de presă la inaugurarea unor investiții


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, că primarul Sucevei, Ion Lungu, se laudă cu viitoare investiții, consideră că modernizarea înseamnă montarea de pavele și crede că fluidizarea traficului în municipiu se poate face după ureche.

Cușnir a spus într-o conferință de presă că Ion Lungu se laudă cu construcția unei săli polivalente în ultimii ani, dar că în timp ce primarii serioşi fac conferinţă de presă la inaugurarea obiectivului, Ion Lungu face conferinţe de presă când primeşte număr de înregistrare sau când a fost acceptat studiul de prefezabilitate.

„Până atunci, rămânem cu frumoasele banere ”Proiect realizat de Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local”, Ion Lungu va vorbi despre Sala polivalentă şi în campania electorală din 2020 , dacă o va prinde”, a spus Cușnir.

În ceea ce privește construcția unui nou pod peste râul Suceava, proiect anunțat de Ion Lungu, liderul PSD Suceava a arătat că Împăratul Traian a construit între anii 103-105 un pod peste Dunăre și pentru acest proiect a angajat un specialist, respectiv pe Apolodor din Damasc şi a construit un pod în 2 ani.

„Ce face Ion Lungu? Vorbeşte de 2 ani ba despre lărgirea actualului pod, ba despre un pod nou şi în fapt nimic. Textual Ion Lungu ne-a spus “vom face un pod, ‘om vedea noi unde şi cu ce drumuri sau centuri îl legăm”. După 14 ani de când este primarul Sucevei, Ion Lungu nu a înţeles că nu mai merge cu vom vedea noi. Soluţiile trebuiesc stabilite de către specialişti înainte de a trece la realizarea unui asemenea obiectiv”, a spus Cușnir.

El a arătat că și în ceea ce privește fluidizarea traficului în municipiu, în loc să apeleze la specialişti, Ion Lungu propune măsuri după ureche.

„Ba facem traversări supraterane, ba subterane. De ce după atâţia ani, încă nu avem o soluţie clară implementată şi în fiecare zi sucevenii pierd o  oră între oraş şi Burdujeni? Specialiştii trebuie să decidă dacă nu cumva trebuie anulat semaforul de la Baza Sportivă Unirea unde oprim zeci de maşini pentru una sau două care ies din când în când din laterală.  Specialiştii trebuie să decidă în ce condiţii trebuie redeschis pasajul subteran din zona Carrefour, pasaj închis şi blocat de interesele unei firme private. Specialiştii trebuie să stabilească dacă în locul pagodei private din sensul giratoriu ar trebui o traversare supraterană”, a spus Cușnir.

El a spus că din anul 2008 l-a anunțat pe Ion Lungu despre pericolul din zona Bazar pentru că pietonii sunt expuşi unui real pericol după ce traversează strada.

„Ce a făcut Ion Lungu în 8 ani? Nimic! Şi iată că în luna august 2015 a avut loc un accident pentru că Ion Lungu nu a ţinut cont de o sesizare bineintenționată de la un cetăţean”, a menționat Cușnir.

El a mai spus că și în ceea ce privește finalizarea proiectului de iluminat public, Ion Lungu va trebui să le explice sucevenilor de ce în anul 2009, pe artera principala a Suceavei, s-a implementat o tehnologie depăşită, cu becuri clasice, în loc de LED-uri cum deja făceau alte oraşe şi chiar comune din ţară și din județ.

Liderul PSD Suceava a adăugat că modernizarea pieței Burdujeni este necesară, obligatorie și urgentă și a menționat că l-a întrebat pe primar și despre modernizarea Pieței Mici din cartierul George Enescu.

„ Am tras semnale de acum doi ani despre dezastrul numit Piaţă Mică.  Mi-a răspuns că este modernizată în 2016, dar viziunea lui Ion Lungu şi a PDL-ului despre modernizare este că dacă i-ai pus pavele este modernizată”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că în ceea ce privește patinoarul, acesta este acum rușinea Sucevei fiind singurul oraş cu sute de doritori de patinaj care nu au un patinoar acoperit.

„În campionatul naţional de hochei, Suceava este singura echipă care nu are patinoar acoperit. Râde toată ţara de vestiarele, tribunele şi băncile de rezervă de la Suceava”, a spus Cușnir care a menționat că la meciul cu Steaua, 200 de suceveni au stat pe dâmbul de pământ  pentru că tribunele patinoarului artificial Suceava sunt rupte după 14 ani de când este condusă de eternul şi fascinantul cuplu de primar/viceprimar Lungu/Harșovschi.

Totodată, Dan Ioan Cușnir a atras atenția că nu a găsit nimic printre priorităţile lui Ion Lungu, nici o investiţie care să genereze cele 5.000 de locuri de muncă promise în 2016 în campania alegerilor locale.


Intră acum și în grupul de