Ion Lungu: Dan Ioan Cușnir să-l întrebe pe fostul viceprimar PSD despre licitația în care firma Primăriei, Transagent a pierdut în favoarea Thermonet


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, ar trebui să vorbească cu fostul viceprimar PSD, Gavril Varvara, despre licitația prin care firma Primăriei, Transagent nu a câștigat licitația pentru transportul și distribuția agentului termic care a fost câștigată de Thermonet.

 

Întrebat cum comentează acuzele aduse de liderul social-democrat sucevean Dan Ioan Cușnir că ar fi favorizat Thermonet în defavoarea Transagent, Ion Lungu a spus că nu intră în logică de campanie electorală.

„Nu vreau să intru în logica de campanie electorală a domnului Cușnir.  La vremea respectivă, viceprimarul PSD de atunci a făcut parte din comisie. Eu nu am făcut parte din comisie”, a spus Lungu.

Liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat în urmă cu o săptămână, că din 2014 transportul şi distribuţia agentului termic este preluată de Thermonet în urma unui simulacru de licitație prin care firma înființată de Consiliul Local Suceava, Transagent, pierde din cauză că are capitalul social mai mic decât Thermonet.

 

„Ion Lungu propune şi stabileşte prin votul Consiliului Local, capitalul social al Transagent la 10.000 lei. Tot Ion Lungu, prin «specialiştii din primărie» stabilesc prin caietul de sarcini că valoarea capitalului social să se puncteze cu 10 puncte la evaluare. Thermonet vine cu un capital social de 20.000 lei, infim peste Transagent şi datorită acestor 10 puncte câştigă licitaţia deşi preţul oferit de Thermonet de 180 lei/Gcal este mai mare ca cel oferit de firma Primăriei, de 147,48 lei/Gcal, o diferenţa de 32,5 lei/Gcal din buzunarul sucevenilor”, a spus Cușnir.

El a explicat că pentru fiecare gigacalorie consumată, sucevenii scot din buzunar în plus 32.5 lei, iar în condițiile în care consumul mediu pe apartament în perioada de iarnă este de 2 Gcal/luna, înseamnă că lunar sucevenii scot din buzunar cu 65 lei în plus pentru firma privată Thermonet în detrimentul firmei primăriei Transagent.

 

„Înmulţiţi cu 17.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat. Şi iată cum Ion Lungu în complicitate cu Lucian Harșovschi şi cu PDL au făcut în aşa fel încât firma Municipiului Suceava să fie defavorizată şi să nu câştige licitaţia cu un operator privat, deşi preţul oferit era mai bun şi favorabil sucevenilor”, a spus Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de