Conducerea PNL susține propunerea lui Gheorghe Flutur, ca alegerile din partid să se desfășoare de jos în sus începând cu organizațiile locale


Intră acum și în grupul de

Conducerea PNL întrunită duminică la Palatul Parlamentului pentru a discuta situția din partid și modul în care trebuie să fie organizate alegerile interne susține poziția anunțată în decembrie de liderul liberal sucevean Gheorghe Flutur, ca alegerile să fie făcute de jos în sus.

În dezbaterea conducerii PNL a fost și varianta organizării unei Convenții naționale care să stabilească noua conducere a partidului urmând ca apoi să fie organizate alegeri în filiale.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că PNL poate şi trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, transparent şi corect faţă de toţi membrii de partid.

„Voi propune împreună cu secretarul general Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a explicat că se va organiza o ședință a Biroului Permanent Naţional, care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne.

„Cel târziu în iunie, PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”, a declarat  Turcan.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în 28 decembrie într-o conferință de presă că va trebui să fie facute niște schimbări de tactică.

„Eu cred că sănătos este pentru perioada următoare declanșarea alegerilor de jos în sus în filale, inclusiv la Suceava, să găsim cele mai bune soluții pentru consolidarea organizațiilor, iar acolo unde sunt slabe să le reformăm”, a spus președintele PNL Suceava.

Totodată, el a mai declarat că va trebui ca în perioada următoare PNL să-și îmbunătățească mesajul  și comunicarea cu populația și trebuie să facă analize ca să afle unde a greșit pentru a se îndrepta.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de