„Front comun pentru binele județului”, apelul lui Gheorghe Flutur către toți parlamentarii suceveni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, înaintea dezbaterilor în plen a Legii bugetului pentru 2017 că speră ca toți parlamentarii județului Suceava să voteze împreună pentru alocarea de fonduri suplimentare față de prevederile inițiale prevăzute în această lege.

„Amendamentele care se referă la județul Suceava trebuie să-i găsească pe toți parlamentarii suceveni, indiferent de partidul din care fac parte, uniți în jurul ideii de a face front comun pentru binele județului”, a declarat Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a arătat că parlamentarii liberali au depus amendamente la Legea bugetului care să ducă la suplimentarea unor sume alocate astfel încât județul să beneficieze de fonduri pentru continuarea investițiilor guvernamentale, dar și legate de asigurarea fondurilor pentru salarii.

Gheorghe Flutur a spus că un amendament este pentru suplimentarea cu 27 de milioane de lei pentru șoseaua de centură a Sucevei astfel încât lucrările să fie finalizate în 2017, dar și alocarea a 50 de milioane de lei pentru ca lucrările la centura Rădăuțiului să înceapă în acest an.

Totodată, un amendament se referă la alocarea de fonduri pentru întocmirea documentației și demararea execuției la tronsonul de drum expres Siret-Suceava-Pașcani.

Un alt amendament prevede alocarea de 15 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Suceava, iar altul pentru suplimentarea fondurilor pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc astfel încât în acest an să fie finalizat tronsonul I și să înceapă lucrările la tronsonul II.

Totodată, se solicită alocarea a 12 milioane de lei pentrue finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni și 700.000 de lei pentru funcționarea Căminului de bătrâni din Solca.

Gheorghe Flutur consideră că trebuie suplimentată suma alocată CJ Suceava pentru asigurarea plății salariilor.

”Situația este gravă în privința fondurilor de salarii pentru Consiliul Județean Suceava și instituțiile aflate în finanțarea Consiliului Județean. Specialiștii din Consiliul Județean care au analizat impactul creșterilor salariale precum și fondurile alocate conform proiectului legii bugetului pe 2017 spun că în această situație banii nu ajung decât pentru jumătate de an. Noi liberalii am propus amendament concret pentru creșterea fondului de salarii cu 36,2 milioane de lei și sperăm ca toți parlamentarii de Suceava și nu numai să voteze acest amendament”, a spus Flutur.

 

 


Intră acum și în grupul de