Deputatul PNL Ioan Bălan: Parlamentarii PSD să privească primarii în ochi și să le explice de ce au votat un buget care va aduce localități în incapacitate de plată


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a criticat, sâmbătă, „Guvernul Grindeanu-Dragnea” arătând că creșterile salariale prevăzute pentru cadre didactice, personalul medical și funcționari publici, nu au asiugurată finanțarea de la bugetul de stat pentru întregul an și că povara a fost transmisă bugetelor locale.

 

„Cu toții am fost de acord că salariile profesorilor, ale personalului medical sau ale funcționarilor publici trebuie să crească substanțial, imediat, chiar din anul 2017, motiv pentru care actele normative în vigoare prevăd deja creșteri salariale încă din prima parte a anului”, arată deputatul liberal sucevean pe pagina sa de socializare.

El explică în continuare că „Guvernul Grindeanu-Dragnea” se face că nu pricepe faptul că sumele alocate administrațiilor locale pentru aceste creșteri salariale trebuiau operate în Legea bugetului și trebuiau să susțină aceste creșteri, pentru toate cele 12 luni ale anului.

„Au tăcut și au aruncat toată povara pe bugetele locale, care nu știu de unde vor scoate resursele financiare, în acest scop”, a adăugat Bălan.

El menționează că la fel s-a procedat și în privința finanțării investițiilor publice în școli, grădinițe, spitale sau drumuri.

„Toate aceste priorități investiționale ale comunităților locale se vor realiza dacă bugetul local are resurse pe care să le recupereze ulterior, fără un termen anume și dacă Guvernul de la București va vrea”, a subliniat parlamentarul.

Ioan Bălan mai susține că parlamentarii PNL, s-au implicat să salveze administrațiile locale de la acest iminent dezastru, dar că din păcate, amendamentele depuse de el și colegii săi, parlamentari de Suceava sau deputați și senatori ai PNL, au fost respinse fără nici un argument.

„ Avertizez Guvernul Dragnea-Grindeanu că modul în care au transferat tot efortul bugetar la nivel local, va accentua sărăcia în unele zone ale țării și vom auzi, cât de curând, de cazuri în care primării sărace vor intra în imposibilitate de plată”, este semnalul lui Bălan.

 

El a mai arătat că prin bugetul pe anul acesta și prin ordonanțele de guvern de la începutul anului se pregește terenul pentru șantajarea primarilor atunci când vor solicita sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

„ Mi-aș dori ca parlamentarii PSD să privească primarii în ochi cu sinceritate și să le explice de ce au votat un astfel de buget”, a conchis Ioan Bălan.(N.B.)

CITEȘTE ȘI Parlamentarii PSD: Județul Suceava are ce mai mare alocare bugetară din țară pentru localități. Suntem nedumeriți de retorica liberalilor, mai ales că cel care critică nici nu a participat la lucrări

 


Intră acum și în grupul de