Prefectura Suceava: Blocajul de ghețuri din zona confluenței râurilor Dorna și Bistrița de pe raza municipiului Vatra Dornei ar putea pune probleme odată cu încălzirea vremii

Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații întrunit, sâmbătă, la Prefectura Suceava a stabilit o nouă întâlnire, duminică, la Vatra Dornei, pentru găsirea de soluții în vederea prevenirii inundațiilor care ar putea fi generate de blocajul de ghețuri din zona confluenței rârilor Dorna și Bistrița.

Potrivit Prefecturii Suceava, la întâlnire a participat prefectul Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc, șefii structurilor MAI, membrii Grupului de suport tehnic, cât și directorul general al ABA Siret, ing. Emil Vamanu.

În cadrul ședinței a fost prezentată situația actuală de pe cursurile râurilor Bistrița și Dorna, astfel că pe râul Dorna există un zăpor cu lungimea de aproximativ 3 kilometri în amonte de confluența celor două râuri. De asemenea, pe râul Bistrița se înregistrează pod de gheață în aval de confluență.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a factorilor de risc asupra blocajului format din blocurile de gheață din zona confluenței celor două râuri, de pe raza municipiului Vatra Dornei și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru deblocarea zăporului format pe râul Dorna, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Totodată, s-a constatat că, în prezent, având în vedere condițiile meteorologice, nu există un pericol imediat, iar situația poate deveni periculoasă pentru proprietarii locuințelor din imediata apropriere a albiilor celor două râuri, doar dacă se vor înregistra temperaturi pozitive și precipitații sub formă de ploaie.

În aceste condiții s-a hotărât ca duminică, 12 februarie 2017, ora 11.00, membrii CJSU Suceava și ai CLSU Vatra Dornei să se întâlnească la sediul Primăriei Vatra Dornei pentru a se putea lua măsurile de prevenire necesare, la fața locului.