Parlamentarii PSD: Județul Suceava are ce mai mare alocare bugetară din țară pentru localități. Suntem nedumeriți de retorica liberalilor, mai ales că cel care critică nici nu a participat la lucrări


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PSD de Suceava și-au exprimat, sâmbătă, nedumerirea față de retorica demagogică a colegilor parlamentari liberali privind alocările bugetare pentru județul Suceava în condițiile în care județul are alocată cea mai mare sumă din țară pentru echilibrarea bugetelor localităților.

 

Într-un comunicat de presă, PSD Suceava arată că parlamentarii organizației județene s-au întâlnit cu primarii și președinții de organizații locale, iar primarii prezenți și-au exprimat nemulțumirea pentru faptul că bugetul Romaniei a fost atât de târziu adoptat, încă nepromulgat, din cauza atitudinii președintelui Klaus Iohannis care a întârziat cât a putut validarea primului ministru, fapt ce se răsfrânge negativ atât asupra economiei naționale cât și a comunităților locale.

„În acelasi timp primarii au apreciat faptul că județului Suceava i s-a repartizat o sumă considerabilă pentru echilibrarea bugetelor locale, cu mult peste cea obținută de celelalte județe, în ciuda declarațiilor răuvoitoare și neîntemeiate ale parlamentarilor liberali. De menționat că 80% din această sumă va fi distribuită localităților de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice după o formulă matematică, prevăzută de lege, indiferent de culoarea politică a celor conduc aceste localități, iar 20% din sumă va fi distribuită de Consiliul Județean, acțiune pe care primarii PSD o așteaptă cu scepticism și neîncredere în obiectivitatea președintelui Consiliului Județean Suceava și majorității liberale”, se arată în comunicat.

Totodată, primarii social-democrați suceveni au salutat cu mare bucurie și deschiderea sesiunii 2017 pentru depunerea proiectelor în Programul Național de Dezvoltare Locală și suma considerabilă alocată Ministerului Dezvoltării pentru derularea acestui program prin care vor fi finanțate lucrări foarte importante pentru comunitățile locale.

„În acest context, benefic în mare măsură pentru dezvoltarea județului Suceava, parlamentarii social-democrați își exprimă nedumerirea față de retorica demagogică a liberalilor mai ales după ultima intervenție în presă a unui coleg liberal care îi acuză pe social-democrați de neimplicare în susținerea proiectelor județului, coleg care a absentat de la toate ședințele parlamentului în care s-a discutat proiectul de buget”, se menționează în documentul citat. (N.B.)


Intră acum și în grupul de