Flutur: Vreau să cred că într-o democrație am și eu voie să respir, chiar dacă la București nu e un guvern de culoarea mea


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, în plenul Consiliului Județean, la o interpelare a consilierului județean PSD Dan Ioan Cușnir că dorește ca logica neproductivă legată de politizarea unor întâlniri cu miniștri trebuie părăsită în favoarea dezvoltării județului.

Dan Ioan Cușnir i-a spus președintelui CJ Suceava, care anunțase că a invitat-o pe vicepremierul Sevil Shhaideh că această vizită la Suceava a vicepremierului se face la inițitiva lui Sevil Shhaideh și a senatorului PSD Ioan Stan.

„Ați anunțat în conferință de presă ca să politizați și acest lucru”, i-a reproșat Cușnir care a menționat că senatorul Stan și PSD doresc ca această vizită să aibă loc pentru ca dezvoltarea județului să se facă în toate comunele indiferent de coloratura politică, spre deosebire de modul în care s-au colorat politic alocările bugetare ale localităților din județ în favorea PNL și defavoarea PSD.

Gheorghe Flutur a arătat că anunțul pe care l-a făcut privind invitarea vicepremierului Sevil Shhaideh a fost la o întrebare a presei și că a făcut atunci precizarea că a fost făcut în urma unei discuții cu liderul PSD Suceava, Ioan Stan.

El a subliniat că județul Suceava ca și România a avut în 2016  și alegeri locale și parlamentare, iar anul trecut populația județului Suceava a votat majoritar cu PNL la locale, vot care trebuie respectat ca și cel din 11 decembrie, de la parlamentare când a votat cu PSD.

„Prin vot majoritar am fost ales președinte al CJ. Așa stând lucrurile, dacă la București este altă majoritate, vreau să cred că într-o democrație am și eu voie să respir, chiar dacă la București nu e un guvern de culoarea mea și să fac demersuri în continuare și să și comunic cu populația”, a spus Flutur.

El a arătat că în calitatea sa de președinte al CJ Suceava a făcut demersuri la ministerul Transporturilor și că va face și la alte ministere, chiar la Finanțe, dar asta nu înseamnă politizare.

Flutur a rugat și pe cei din PSD să acționeze în același sens.

„Vă rog să o faceți și dumneavoastră. Vreau să părăsim logica neproductivă pentru noi și să facem ceva pentru județul Suceava”, a conchis Gheorghe Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de